Asparges for sidste gang i denne sæson

Jeg havde en underlig følelse i maven: Jeg manglede at afslutte aspargessæsonen! Problem nummer én lå foran mig hvor jeg kom frem; små kedelig asparges fra Peru. Så dukkede løsningen op på min fjæsbog side en tidlig morgen; Din Baghave annoncerede at de havde fået fat i et lille parti super lækre asparges.

Naboen skulle heldigvis forbi og så var de på min menu! Jeg lavede en sauce mousseline og marinerede nogle rejer i hvidløg og olie.

Perfekt afslutning på en herlig aspargessæson! Vinen til havde jeg fundet om formiddagen hvor vi var forbi hos Hoffmeyer-Lippert Wine:


2006 St. Urbans-Hof, Ockfener Bockstein, Riesling Spätlese, Mosel
– Som en stor flot buket liljer – de hvide. Duften breder sig i næsen med stenfrugter, lidt ikke helt moden malon og så den herlige fornemmelse af sødme som bringer forventningerne i top. Kan man dufte sødme? Nej, men alligevel er der noget i sådan en sødlig riesling som pirrer ens hjerne i de rigtige hjørner! Mineralitet, eller i hvert fald duften af vådt kalk og fliser der er trætte.
Smagen er smukt afstemt, her er frugt og syre der flyver i toppen af spekteret som en tørresnor. Her hænge vi gladelig alle vores forventninger og nyder nuancer af fersken, kandiseret citronskal og lidt krydret muskatnød. Intensiteten er rimelig høj, men giver alligevel vinen lidt tilbagelænet kølighed. Den vil ikke give alt hvad den kan byde på – endnu. Skal man gemme en flaske, eller en håndfuld? Jeg tror godt det kan betale sig. Helt klart en vin der giver sødme, men også syre til at balancere det.