Blandede hvidvin og rødvin

Det sidste stykke tid har jeg smagt lidt blandet, her er mine korte noter:

A Xoco

En god stor æske med eksperimenter og mere klassiske stykker

Vi fik shoppet lidt chokolade fra A Xoco. De byder på nogle herlige stykker, hvor grundchokoladen er ok, men fyldet har en dejlig kant og giver et godt modspil. Her en stor æske med 2 retninger blandet sammen, de klassiske og de lidt mere specielle.

Fra dybet

Den helt almindelige Haag 08 byder lige nu ikke på så meget, men efter en uge i køleskabet smagte det fantastisk! Masser af tropisk frugt og lidt frisk hvid peber.

I stedet for kaffe

En ven kom til kaffe og fik serveret denne blindt i stedet. Den var egentlig som forventet; lidt tør og med smag som en tør portvin. Kluntet og med tørre tanniner. Ikke en flaske jeg vil jagte. Gad vide hvordan den er havnet i min samling?

Surprise!

Til en stille forret. Væltede i den mest elegante stil op af glasset med en frisk melon/ananas saft. Virkelig balanceret og med god kølig stil. Ingen fad, bare smuk frugt. Havde ikke forventet mig så meget….

Jean D. Shirazzzzzzz.

Smack! Her var god valuta for skillingen, tæt struktur og blød cremet frugt med fine tanniner. Typisk mellemting mellem fransk struktur og oversøisk sødme. Fin balance og gik fint til en gang “kom-lad-os-tømme-køleskab-sammen-med-naboerne”

Chokoladeballade

Så blev der også lige pyntet en Chokoladeballade med opskrift fra Anne au Chocolat Føj den er lækker. Nok den bedste chokoladekage jeg har bagt.

En hverdag i KBH

På vej til smagning og så lige dette billede….

2007 - ny årgang

2007 Fabiano, Amarone spiller op og viser en super årgang pakket nede i flasken. Dobbelt dekanteret, men viser stadig kun en brøkdel af hvad der vil komme i længden. Det her er virkelig guf. Skal smages igen hjemme i store glas og så ellers bare gemmes.

3 comments

 1. Simon siger:

  Hej Frederik

  Jeg er vild med Fritz Haag. Jeg besøgte ham (sønnen Oliver) for et par år siden, og fyldte bilen så meget op, at jeg har Riesling til en del år endnu. Jeg sad forleden med oste og en Auslese Goldkapsel 2004 – fremragende. Til gengæld nyder jeg de tørre af slagsen til laks og anden fed fisk.

  Hvad synes du om de tørre vs. prædikatvinene?

  Jeg har kun haft fornøjelsen en gang at smage vin fra Egon Müller, men er ellers glad for Keller og Diel. Har du tyske favoritter?

  Bedste hilsener
  Simon

  • vinkreutzer siger:

   Hej Simon

   Min tyske favorit hedder Riesling – og det er i alle afskygninger. Egon Müller er glimrende, jeg har smagt det et par gange. Til gengæld synes jeg slet ikke det står mål med prisen. Scharzhoffberg er en fantastisk mark, men fx Von Hövel laver en lækker Spätlese derfra som koster en brøkdel.
   Jeg nyder både tørre og QmP vine. Min foretrukne stil er Spätlese, hvor jeg finder den bedste balance mellem syre, sødme og intensitet. Jeg synes bedst om de tørre når de har fået nogle år på bagen, eller en ugen åben i køleskabet. Netop denne “lille” Haag smagte bedst fra karaflen dagen efter og slatten i flasken efter en uge i køleskabet. De kan holde, og udvikle sig, meget længe.

   Af andre tyske favoritter må jeg da nævne Molitor, som laver vanvittigt flot koncentrerede vine fra Mosel. Derudover er det meget de klassiske navne der vil stå på listen. Husker en Diel Sekt Riesling som var for vild for nogle år siden.

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Jan Olsen, Madblogs.dk. Madblogs.dk said: (via madblogs.dk) Vinblog: Blandede hvidvin og rødvin http://goo.gl/fb/zpdBs […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.