Amsterdam – Brussel – Paris – Champagne – Luxembourg – Mosel

Årets sommerferie med familien bliver lidt af en rundtur i det nordvestlige hjørne af Europa. Vi har valgt at putte et par hovedstæder på årets tur, men slutte i et par smukke vindistrikter. Så skulle der gerne være lidt til alles ønsker og sanser. Nu skal vi så til at planlægge mere specifikt og har brug for lidt gode idéer. Har du nogen gode forslag, eller must-see steder i disse byer? Planen er et par dage hvert sted. Kom gerne med kommentarer her, eller send en mail VinKreutzer (a) gmail . com

På forhånd tak til alle som kommer med et bud.

Indtil videre så kigger vi på Hotels.com for at booke hoteller i de enkelte byer.

Jeg håber på gode forslag, som vi kan bruge med 2 voksne og 2 drenge på hhv. 10 & 13 år.

Amsterdam:
Vi ser frem til at gå langs kanalerne og indsnuse stemningen.
– Overnatning, hvilket område skal man booke hotel i? Forslag til specifikt hotel.
– Restaurant: Er der gode forslag? Hvad er traditionelt i Holland?
– Byens bedste vinforretning?
– Seværdigheder: Hvad må vi ikke gå glip af? Regner allerede nu med Van Gogh museet.
– Andet?

Brussel:
Det bliver et kort ophold, blot for at få plottet byen ind på kortet.
– Overnatning: Hvilket hotel?
– Restaurant: Et måltid, skal man bare tage hotellet?
– Seværdigheder? Manneken Pis er vel uundgåeligt?
– andet?

Paris:
Pinligt, og en stor fejl, men vi har aldrig været i denne by. Vi ser meget frem til at få mest mulig ud af få dage her.
– Overnatning: Hvilket område skal man booke hotel i for at være tættest på der hvor det sker?
– Restaurant: Hvilke må ikke misses? Tænk ikke Michelin, det er budgettet ikke til og vi har 2 drenge med. God bistro eller Brasserie er håbet.
– Vinforretning. Hvor ligger byens flotteste, her søger jeg stemning mere end bredt udvalg. Lave priser og gode fund er også kun en drøm J
– Seværdigheder? Vi regner med at tage i Eiffel tårnet, men har ellers ikke låst os fast på noget.
– andet?

Champagne:
Hvem skal vi besøge? Jeg regner med at kunne snige 2 – 3 besøg ind. Charles Mignon, som vi forhandler er på. Hvem skal de andre være? Regner med at vi skal besøge en af ”de store” og få en klassisk turist-tur.
– Overnatning: Nogen der kender et hyggeligt lille sted? Hvis der er pool her, så bliver jeg ikke upopulær hos drengene.
– Restauranter må være til at finde, men søger stedet hvor man også kan have 2 utålmodige drenge med.
– Seværdigheder: Mesnil-sur-Oger skal ses, men er der andet sjovt?
– andet?

Luxembourg:
Regner kun med et kort stop til frokost i midtbyen på vej fra Champagne til Mosel. Er der noget vi ikke må gå glip af på et kort stop? Eller bør vi forlænge med en overnatning?

Mosel:
Egentlig kun et spørgsmål om at vælge hvor langs denne smukke flod vi skal slå os ned. Producententlisten er endnu ikke så lang. Markus Molitor håber jeg på og så håber jeg at finde en lille god uopdaget perle. Har du nogen bud på hvem det kunne være?
– Restaurant: Min erfaring fra Mosel siger at det kan gå begge veje, så hvis du har været heldig her med god solid tysk mad, så byd gerne ind.
På forhånd tak for dine indspark, jeg skal nok melde tilbage når planen er blevet lidt skarpere.

 

 

14 comments

 1. Mads siger:

  Bruxelles:
  Hoteller: Vær opmærksom på at Bruxelles er et af de steder i Europa, hvor der er flest hoteller. Da I tager derned mens der er sommerferie i institutionerne, så kan I meget nemt finde et billigt hotel – kig efter de gode store hoteller og bo helst i den nedre bydel (den gamle bydel).
  Must-see: Glem den lille pissende dreng. Så spændende er han heller ikke og det er meget hurtigt overstået. Overvej Tintin-museet, Afrikamuseet eller tage ud forbi Atomium.
  Mad: Alle som kommer til Bruxelles bør spise pomfritter fra pomfritteshuset på Place Jourdan (lige bag Parlamentet, tæt på Park Leopold). Spis middag i Ixelles, helst ved kirken Saint Boniface. Der er mange hyggelige og rigtig gode steder at spise der. Og når I så har spist der så SKAL I besøge Beermania. Tjek evt. deres hjemmeside.

  Det er de steder som jeg ville tage gæster hen dengang jeg boede i Bruxelles. 🙂

  • vinkreutzer siger:

   Hej Mads

   Tak for hurtig respons. Havde lidt på fornemmelsen af drengen skulle i kategori med havfruen – tak for at bekræfte.
   Tintin lyder som en sjov idé, så får drengene også lidt god kultur ind under skjorten.
   Pommes er jeg sikker på vil gøre mig populær i familien igen.
   Tak for gode råd, de ryger på listen!

 2. Troels siger:

  Hej Frederik,
  Spis på Chez Max i Epernay; klassisk, solidt køkken, virkelig vellavet. Uformelt sted, hvor der tilsyneladende ikke rigtig kommer turister, men til gengæld en del lokale. Tjeneren har markeret med et hjerte i vinkortet, hvilke vine der er hans egne favoritter.
  Jeg er sikker på børnene er velkomne.
  Eneste minus i min bog er at de har nogle billige og dårlige vinglas.
  Vi ses

 3. Troels siger:

  Hej igen
  Paris – se Jens Vestergaards blog: http://iloapp.parisblog.dk/blog/www?Home&category=8

 4. Andreas siger:

  Bruxelles:
  Ja, der er virkelig ingen grund til at bruge tid på Manneken Piss – totalt ligegyldig!
  Europa-parlamentet er interessant at se, og en rundtur derinde kan stærkt anbefales (måske ikke så interessant for drengene, men kan være godt til at give dem et blik ind i politik. Kan f.eks. krydres med at fortælle dem, at Mussolinis barnebarn og andre stærkt racistiske personer sidder i parlamentet).

  Paris: fortovscafeer på Champs Elysses er intet mindre end fantastisk:)

 5. Simon siger:

  Hej Frederik
  Sidst jeg var i Mosel, gjorde jeg et meget hyggeligt stop hos Fritz Haag. Det var spændende og de laver altså fantastiske vine. desuden ligger Brauneberg ret tæt på Bernkastel, hvor der findes flere hoteller.

  Næste gang vil jeg gerne besøge Heymann-Löwenstein. Deres vine er mere krydrede og skråningerne virkelig stejle.

  Jeg husker maden som glimrende… Schnitzel mit die ganze :), men jeg kan ikke komme på navne – sorry.

  Skriv gerne hvem af de store huse i Champagne, du ender med at vil besøge. Jeg skal, som vi snakkede om, også derned og har ikke helt fundet producenter endnu. Satser dog på Launois og Gonet.

  Bedste hilsener
  Simon

 6. vinkreutzer siger:

  Hej Troels, Andreas og Simon

  Tusind tak for Jeres indspark, de vil klart blive taget til overvejelse. Champagne har vi nu et middagsmåltid, nå gastronomen Troels kaster et navn, så er det bare med at nuppe det. Sidst var det Terroir i London ( http://www.vinkreutzer.dk/2010/06/terroir-vine-i-london/ )

  Fed blog om Paris, der skal nærstuderes.

  Foftovs cafeer i Paris frygter jeg er turistet, men hvad f**** det kan jo godt være fedt af den grund.

  Fritz Haag har vi haft et langt besøg hos for nogle år siden, jeg tror ikke mine drenge har tålmodighed til ham igen. Vinene nyder vi stadig, han er klart en af mine favoritter i Mosel.

  Jeg skal nok vende tilbage med hvem af de store, Ruinart er dog i føretrøjen i øjeblikket…

  Tak igen

 7. vinkreutzer siger:

  Samler lige lidt ind fra FB:
  Anne Barslev Bummelum… Amsterdam har for så vidt ikke så mange seværdigheder. Det er mere en vandre/slentre-by. Stemningen… Hmm. Altså sørg for at besøge nogle pandekagehuse. De er rigtig gode til alle slags pandekager. Det savner jeg! Og så er der Anne Francks Hus. Kom rigtig tidligt om morgenen så i undgår køen, der kan blive svimlende lang. Men det er et tankevækkende sted og “godt” for pre-teenagere. Og så er de gode tl loppemarkeder og udendørs-markeder. Albert Cuyp Straat eller Lindengracht. Og kanalture, der starter fra centraalstationen. Der er nogle ture om aftnen med ost og billig rødvin. Du vil nok krepere ved udvalget, men turen gennem byen i mørke er ret fantastisk…! Var det noget at gå på?
  Anne Barslev Glemte lige overnatningen. To områder. Jordaan er klart det hyggeligste. Har ingen konkrete hoteller. Og så De Pijp-kvarteret…

 8. Anne siger:

  I Amsterdam er det oplagt at spise indonesisk rijstaffel – jeg er sikker på, at det også vil være et hit for børnene. Jeg har ikke nogen restauranter, men mon ikke google kan hjælpe 🙂

  Langs Mosel har jeg bl.a. været begejstret for http://www.weingut-thomas-mueller.de/
  Han laver gode vine og har en udmærket feriebolig. Desuden er Reil en ret hyggelig lille vinby.

  Man kan spise rigtigt godt langs Mosel, og jeg synes, det er let at undgå de meget tunge retter. Til gengæld er de gode til fisk og vildt 🙂

  Rigtig god ferie!

 9. Her er lidt Paris anbefalinger:
  http://www.lavantgout.com. Fantastisk sted som jeg besøger hver gang jeg er i Paris. Glimrende mad til ca. 35 euro for en tre-retters.
  Pröv også http://www.lespapilles.fr . Vinbutik og restaurant. Man drikker vinene fra butikken til maden mod 6euro i proppenge. Fast tre- eller 4 retters menu til ca. 30 euro. Bordbestilling begge steder et MUST.
  Du SKAL besøge Lavinia, Bd Madeleine 5. En KÆMPE vinbutik med vin og accessories fra hele verdenen. Hyggelig snackbar på toppen, hvor man også kan drikke indkøbt vin. På Place Madeleine i närheden ligger Fauchon hvor kage- og chokoladeglade mennesker kan gå amok.
  Ølglade kan besøge http://www.academie-biere.com/ på Bd Port Royal 88. Flere hundrede forskellige slags øl og ok bistromad.
  Så skal du også en tur i BonMarché, et stormagasin, vis madafdeling hedder http://www.lagrandeepicerie.fr/ . Det får Magasins Mad&vin til at ligne DagliBrugsen i Jellinge. Rue de Sevres 38. En lignende(og obligatorisk) oplevelse fås i madafdelingen i den store Galerie Lafayette på Bd Hausmann.

 10. Amsterdam:
  Balthazar’s Keuken (Rodet, boheme-berliner-agtig, simple, men skøn mad)

  http://www.balthazarskeuken.nl
  Elandsgracht 108
  1016 VA Amsterdam
  Tel:+31 (0)20 420 21 14

  De Witte Uyl (I den finere gourmet bistro-ende. Lækker veltilberedt mad.)

  http://www.witteuyl.com
  Frans Halsstraat 26
  1072 BR Amsterdam
  Tel:+31 (0)20 670 04 58

  Tempo Doeloe – Rijsttafel (God, autentisk rijstaffel eller a lá carte. Vellavet og krydret. En af de få indonesiske, der ikke er en turistfælde)

  http://www.tempodoeloerestaurant.nl
  Utrechtsestraat 75 1017 VJ Amsterdam, Netherlands
  +31 (0)20 6256718

 11. Bruxelles:
  Restaurant Vincent var før i tiden en god bistro. Rue des Dominicains 8-10 +3225112303. Rue des Bouchers er fyldt med restauranter og ser hyggelig ude, men der er mange turistfælde imellem. Værtshuset A la Mort Subite Rue Montagne aux Herbes Potagères 7er et fint ølsted, og lidt billigere end dem på Grande Place(hvor Chalup d’Or er den hyggeligste. Drik en Tripel Karmeliet).
  Belgiske øl, der bør prøves: Alle fra Westvleteren, Kasteel brune, Tripel Karmeliet, Rochefort 10, Affligem blonde og brune, Corsendonk Agnus, Orval. Og så en gueuze, som er en (sur) vildgæret øl(og en “acquired taste”).

 12. Mosel:
  Du skal overveje at besøge Sybille Kuntz, Maximin Grünhaus, Karlsmühle(meget for pengene), Will Schaefer(dyrt, men godt). Jeg spiste virkeligt godt på http://www.bagatelle-trier.com/ Lidt dyrt, men området er hyggeligt, og der er andre små restauranter i nærheden.

 13. vinkreutzer siger:

  Tak Anders, det er nogle rigtig gode anbefalinger.

  Schaefer er absolut på min liste over gode producenter…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.