Café i Odense, her er et Brasserie der virker!

Café i Odense, her er et godt valg: Brasserie Gertrud’s beliggende på det dejlige torv i Jernbanegade. Jeg var forbi for at undervise deres personale i mad- og vinkombinationer, bagefter blev vi budt på lidt til ganen, inden hjemturen mod Sjælland. Mine øjne fangede månedens menu og vi fik derfor følgende snor-lige serveringer:

Perfekte asparges der smiler til mig

Fynske asparges med stegte kammuslinger, med kryddersalt og vinaigrette. 3 perfekt kogte asparges smilede til mig fra tallerkenen, med bid og god smag. Ingen trevler, bare perfekt tilberedt. En dejlig vinaigrette med lidt kapers og hakket æg var godt syrligt modspil på serveringen. 2 nydelige kammuslinger, der havde en dejlig stegeskorpe, uden at være stegt tørre. Kryddersalaten var her lidt blandet salat med purløg i – smagte godt og gav et lidt krydret modspil bagerst på tallerkenen.

Næste ret var:

Saftigt og lækkert

Sprødstegt Allegårdens Kyllingebryst. Serveret på risotto med ramsløg og sukkerærter, parmesanchips og persille jus. Et stykke kylling fyldt med saft, kraft og smag. Herligt når sådan et stykke fjerkræ er stegt lige til grænsen, så der er saft uden at man frygter at det ikke er stegt nok. Et af de bedste stykker kylling jeg længe har fået. Risottoen var, som de ofte er i Danmark, for salt og når man så stikker et par flager Parmesanchips ned i også, så mangler retten som helhed ikke salt. Risen var ellers kogt perfekt og en dejlig ledsager til kyllingen. På bordet var også et dejligt hjemmebagt brød, med små pakker øko-smør.

Så var jeg klar til at køre mod Sjælland igen. Tak til Gertrud’s for en dejlig aften.

Vi valgte at drikke vand til maden, da der var 2 timer bag rattet efter maden. Kedeligt, men sikkert!

 

 

6 comments

 1. Anders siger:

  Asparges og kammuslinger er et match made in heaven – http://gastromand.dk/opskrift-gr%C3%B8nne-asparges-kammusling-crumble-brunet-sm%C3%B8r/

  Hvad ville du i øvrigt servere at drikke til din servering?

  • vinkreutzer siger:

   Ja, Anders det er jo et dejligt spørgsmål. Restauranten anbefalede en Muscat d’Alsace (kendte ikke producenten), det kunne sikkert være et glimrende match. Ellers vil jeg i de fleste tilfælde vælge den sikre vej og tage en Riesling, gerne med lidt sødme. Kabinett fra Mosel. Eller som jeg havde mulighed for at teste forleden: En tør Sherry. http://www.vinkreutzer.dk/2011/05/navazos-niepoort-ikke-sherry/ her en udgave der ikke var forstærket.

   Ellers synes jeg godt om Sauvignon Blanc, gerne Sancerre til asparges. Alternativt en af de nye gode Chenin Blanc vine fra Sydafrika.

 2. Erland siger:

  Dejligt at se at vi HAR noget i Odense 🙂

  Gertrud er et dejligt sted, og hvis man kigger grundigt er der flere gode steder end folk lige bemærker i første øjekast.

  Kan jeg bruge dit forslag med Riesling til f.eks. fjordrejer ? Synes det er noget af det der er svært at sætte vin til.
  Eller skal den være mindre sød ?
  /Erland

 3. Martin Ø.V. siger:

  Lækker blog!
  Gertruds er helt sikkert et godt sted, tror dog aldrig at jeg har prøvet deres aftenmenu… det må prøves en dag.

  Erland, til fjordrejer kan jeg varmt anbefale en Pinot Blanc, Josmeyer fra Alsace fra Vinens Verden. Koster vist 120-130,- flasken og er et super godt glas vin.

 4. Martin Ø.V. siger:

  Har forøvrigt lige smidt dig på min Blogroll 😉

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.