Laksebøffer i ovnen

Laksebøffer kan tilberedes på mange måder, men mon ikke de fleste af os blot steger dem på panden? Det har jeg gjort gennem de sidste mange år, men nye tider er kommet. Sidst jeg handlede laks, fik jeg en god snak med fiskehandleren som foreslog ovnen. Ganske enkelt og uden de store fejlmuligheder.

Anret laksebøffen på bagepapir, pres lidt citron over, salt og peber og krydderier efter eget valg. Jeg valgte hørfrø og min egen oregano/basilikum blanding. 20 minutter i ovnen og så er der saftig lækker laksebøf.

Laks bagt i ovnen med hørfrø og krydderier

Hertil en sprød salat med tyndtskårne gulerødder, radisser, æbler og salat – øverst lidt ristede solsikkekerner, samt et tårn med ris.

En herlig ret, der gav lidt feststemning på en dejlig hverdag.

Jordbær med fløde

Desserten er min mormors klassiske jordbærret. Jordbær halveres og dyppes med lidt citronsaft og sukker, trækker et par timer og serveres så med piskefløde! Super lækker sommerdessert.

…og Asti holder øje med mig, hver gang jeg er i køkkenet…

 

4 comments

 1. Ellen siger:

  Hvor ser det lækkert ud. Jeg laver ofte fisk i ovnen, hvor jeg panerer dem først og så på bagepapir som dig. Det giver lidt mindre fedtstof i maden, men stadig en lækker sprød skorpe. Hørfrø har jeg aldrig brugt, men skal da prøves næste gang.
  God weekend!

 2. Tina siger:

  Jeg laver også altid laks i ovnen :-). Jeg vil lige tilføje, at jeg tror, at mange bager laks for lang tid, så det bliver tørt. Jeg giver kun et almindeligt laksestykke 12 min. i ovnen.

  • vinkreutzer siger:

   Her havde fiskemanden anbefalet 20 minutter, men det drejede sig også om 3 store stykker laks sammen. Er enig med dig i at man endelig ikke skal give laks, eller anden fisk, for lang tid.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.