Blindsmagning…hvad vil du medbringe???

Vinsmagning kan komme i mange forskellige former. Jeg er igen blevet inviteret med til en blindsmagning, hvilket som udgangspunkt er mit yndlings tema. Her er man altid på glatis, man tror man har lært en masse gennem årene. Min erfaring viser bare at dagsformen altid er det vigtigste. Gad vide hvordan min form er i morgen?

Emnet er ganske enkelt: Medbring den bedste flaske rødvin til kr. 300,-

Er det nemt synes du? Nej vel. Jeg er stadig i vildrede om hvad jeg skal medbringe, mine tanker er lidt;

 • Hvilken vin kan vinde smagningen? Skal man overhovedet vinde, eller bare tage det med man kan lide…
 • Skal det være kraftigt, eller elegant?
 • Oversøisk power, eller fransk elegance?
 • Hvad medbringer de andre? Vil min Beaujolais klare sig ok efter en Barossa Shiraz…

Det er blot nogle af mine tanker. Hvad ville du gøre dig af tanker? Og vigtigst af alt; hvad ville du medbringe til dette tema??

Er der nogen der har lagt Champagne på køl???

5 comments

 1. Fb siger:

  bourgogne:

  Domaine henri naudin-ferrand côte de nuits-village 2008
  Domaine Fanny sabre pommard 2007

 2. Bo Hansen siger:

  Gammel Rioja. Det er superklassisk og alligevel er folk rigtig tit i Bordeaux

 3. Martin siger:

  Tag noget med der IKKE koster 300 kr og se om folk finder ud af det… 😉

 4. Lars siger:

  Hej Frederik.
  Første gang jeg giver lyd i form af en kommentar – har dog læst en lang række af dine velskrevede artikler hidtil – keep it up!
  Jeg ville medbringe præcis den flaske, jeg allerhelst ville drikke og så overhovedet ikke bekymre mig om, hvad de andre måtte mene. De trænger sikkert også til lidt vinøs opdragelse….-)
  Det er rigtigt, at det er for surt at komme efter en shiraz-bombe med sin forfinede burgunder, men det er der råd for: Når jeg mødes med mine vinvenner til winebattle, sørger vi altid for, at en af deltagerne er tovholder. Vi melder så ind med vores medbragte vin efter kriterierne kraftig, fyldig, elegant etc., og så arrangerer tovholderen smagerækkefølgen herefter.
  Metoden er ikke 100% vandtæt, men den garanterer i det mindste, at din lagrede Beaujolais ikke kommer efter Mooly Dooker 2011….-)

  • vinkreutzer siger:

   Hej Lars

   Tak for kommentar og ros. Jeg prøver at holde fanen højt, også fremadrettet.

   Det er også en metode vi plejer at bruge, så sådan ender tingene nok også i aften 🙂 Forhåbentlig er der ikke nogen der medbringer MollyDooker, eller anden sød-suppe-vin. Det bliver som altid interessant og jeg skal nok melde ind igen, når jeg har smagt…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.