Danske jordbær – the classic way

Man kan spise danske jordbær på mange måder. Balsamico, Moscato d’Asti, Brachetto osv. Der er så mange muligheder, men én måde bliver jeg ved med at vende tilbage til. Den helt klassiske måde, som min mormor lavede dem i sommerhuset i Tisvildeleje. Derefter har min mor lavet dem på denne måde i mange år og nu bliver mine børn også indoktrineret til at dette er DEN bedste måde til friske danske jordbær.

Danske jordbærOpskrift, eller blot en forklaring på hvordan jeg gør det:
Skær stilken af, del dine jordbær i halve, for hvert lag i skålen dryppes med citron og drysses med sukker.

Lad dem trække mens aftensmaden spises og så er de klar til at spise.

Anret i tallerkenen, hæld piskefløde over og drys med lidt ekstra sukker for at få knaseeffekten med.

Jeg elsker denne måde, hvad er din foretrukne måde at spise disse herlige danske jordbær?

Vintip: I dag stod den på vand, men ellers synes jeg at denne ret trænger til en vin med høj frugtsyre og ikke for meget sødme. Moscato d’Asti er en klassiker der har virket før, men ellers ville en ung flaske Mosel Riesling Kabinett passe glimrende.

2 comments

  1. Kim siger:

    Jeg har også prøvet de fleste andre måder end den klassiske, men jeg vender alligevel tilbage til den gode, klassiske metode, der er præcis på samme måde som du beskriver. Det er i hvert fald den metode jeg starter og slutter jordbærsæsonen på.

  2. Karsten Meyerdahl siger:

    Den klassiske metode benytter vi i vores familie – og vi har været igennem mange andre serveringsformer. Kan nydes sammen med et glas sødligt glas Trockenbeeren Auslese eller et glas Beaume de Venice.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.