Bordeaux vin i dårlige årgange – nej tak!

“Drinking off-vintage Bordeaux is like scratching your balls with chili fingers.” T.S.
Endnu engang blev dette påvist på fineste vis. Menuen stod på steak af tenderloin med perfekt fedtkant og marmorering, hjemmerørt bearnaise og egne skårne fritter i ovnen. Altså ville jeg gerne drikke Bordeaux, hvilket sjældent sker her i huset. Vinen er fremstillet af Iakob Schjerbeck i Bordeaux distriktet og er normalt en flot komponeret vin, da han ved hvilken retning han vil med den. Læs mere om vinen her på siden, hvis du kan fransk, eller kan bruge google translate.

2007 kan ikke anbefales

2007 kan ikke anbefales

2007 D-Vin, Bordeaux – stram og tør i stilen med tydelige noter fra fadet, men kun lidt fra frugten. Smagen var en anelse anderledes, med lidt mere frugt, med desværre en skarp kedelig grøn note. En meget cremet struktur, hvor fadet for lov til at spille en central rolle. Frugten kommer aldrig rigtig flot frem, da den skæmmes af en kedelig umoden grøn note. Virkelig en vin der overbeviser mig om at Bordeaux kan være noget så trist i kedelige årgange. Jeg er sikker på at denne vin vil fremstå meget bedre i 2009 eller 2010, så den må jeg prøve at finde.

Dagens gode råd: Lige nu er der masser af billig Bordeaux på markedet i 2007 og 2008, samt lige om lidt i 2011. Hold da fra dem, medmindre du selv har smagt dem og kan lide stilen! Der er rigtig mange vine der har problemer med ordentlig modenhed i frugten. Den grønne tørre karakter vil aldrig forsvinde.
Det gode råd er at betale lidt ekstra, find et af de bedre slotte i 2009 eller 2010 og brug dine penge der. Tro dog heller ikke på annoncer der påstår at have fundet en fremragende vin i den rigtige årgang, til halv pris. Igen; smag på vinen og se om du kan lide den!

God fornøjelse med at finde den gode flaske Bordeaux, den er derude. Måske man skulle prøve med en app, for at få lidt hjælp. Vivino vinder voldsomt frem, men min telefon tager uskarpe billeder og så virker den ikke.

3 comments

 1. Lars Mazzarolli siger:

  Hmmm, Kreutzer, kan ikke rigtigt finde ud af, om du poster dette indlæg for at informere eller provokere…..?!
  Jeg er enig et stykke hen ad vejen i den vurdering af årgangs-problematikken i Bx, for selvfølgelig er der da (ret) stor forskel, men er det ikke også charmen? Hvis vi hvert år fik perfekte årgange, ville Bx netop ikke være Bx.
  Når det så er sagt, så mener jeg faktisk, at begrebet en dårlig årgang stort set er udryddet på de kanter. Efter en række år, langt op i 90´erne, hvor man i dén grad hvilede på laurbærrene og folks uvidenhed, fik franskmændene et fortjent wake up call, da både australiere og chilenere smed mere velsmagende vino på markedet, til en lavere pris tilmed.
  Efter min bedste overbevisning betød det, at man atter tog sig sammen i Bx, investerede i diverse teknologi, således at man fik det bedst mulige ud af en årgang, der i gamle dage ville have været grøn, umoden, vandig og…..nærved udrikkelig.
  Jeg vil næsten gå så vidt at sige, at man ofte i de små årgange netop kan gøre de gode køb, netop fordi de små årgange står i skyggen af de store, nemlig 00, til dels 03, 05, 09 og 10.
  Smæk f.eks. en god 04´er på blokken, så skal du se løjer….-)

  • vinkreutzer siger:

   Information, eller provokation? Godt spørgsmål, men lad os sige at jeg er positiv hvis jeg kan få mine læsere til at stoppe op og tænke over tingene…

   Et langt stykke hen af vejen, så er vi rimelig enige i dette Lars, men… 2007 har bare ikke budt på nogle positive Bordeauxvine i mit glas.

   Ganske rigtigt, så er der længere mellem de dårlige årgange og teknikken har klart gjort sit til at forbedre den generelle kvalitet i området.

   Hyg dig

 2. Efter en tur i Medoc, hvor der blev konsumeret en anseelig mængde vin, er jeg selv blevet stor fan af 2010-årgangen! 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.