Alsace Pinot Noir på højt niveau

Pinot Noir er en drue der kan forføre mig, når den er fremstillet med finesse for øje. At råbe Bourgogne som det eneste sted i verden, hvor denne drue kan få succes, er meget snæversynet. Et af de steder hvor druen, af gode grunde, har et lidt blakket ry, er Alsace. Vi er nord for Bourgogne, så alene derfor bør her være mere køligt og sværere at opnå ordentlig modenhed i denne komplicerede drue. Det har gennem årene også ført til at mange producenter fremstiller deres Pinot Noir så lys, at den rettelig kan beskrives som en rosévin. Få producenter tager druen op til højere niveauer, som rødvin. René Muré i Rouffach er en af disse. På Vorbourg marken har han en del af marken som hedder Clos St Landelin, hvorfra han fremstiller sine bedste vine, inklusiv denne Pinot Noir.

Alsace Pinot Noir2006 Clos St Landelin, Pinot Noir, Vorbourg Grand Cru, Alsace – forventelig lys i farven med begyndende brun kant. Duften er forrygende; stor frugtkoncentration med især jordbær og ribs. Bagved modne noter af tobak og chokolade. Smagen er fortrinlig og først og fremmest nærmest definitionen på silkeblød. Tanniner og frugtsyre er tilpas afrundet og frugten med en god modenhed. Det skaber en helt luftig balance i munden, hvor vinen har sit eget liv. Medium + smagsintensitet, der udvikler en helt ren eftersmag.
Denne vin er absolut en seriøs rødvin, men med en finesse og elegance der holder den på meget højt kvalitetsniveau.
Vinen er indkøbt hos min tidligere arbejdsgiver Skjold Burne.

3 comments

 1. Lars Mazzarolli siger:

  Hejsa.
  Der er efterhånden en del rundt omkring, der råber vagt i gevær i ft. Alsace pinot, så det må man da til at dyrke lidt mere.
  Har personligt kun kendskab til Marcel Deiss´ pinot, Burlenberg hedder den, som Søren Frank i tidernes morgen var meget begejstret for. Har det meget blandet med den: synes den er svær at “drue-fastsætte”, og desuden er den fuldstændig vild: “blodig”, jodet,urtet. Som min medsmager i sin tid konstaterede: “Det må være sådan, et trafikuheld smager”. Desuden en del flaskevariation, men man kender den gode Deiss og hans kompromisløse indstilling til alt på marken og i kælderen, så kan dette ikke undre.
  Prøv den, Frederik…:-)

 2. Mikkel siger:

  Hej Federik

  Spændende vin du har smagt. Jeg har aldrig smagt den men har derimod haft fornøjelsen af Riesling Clos St. Landelin ved flere lejligheder og den smager glimrende.

  Jeg kan godt tilslutte mig betragtningen om Marcel Deiss’ Burlenberg, men prøv at give den tid. Jeg har smagt eksemplarer der var over 10 år og som stadig var i god form så lidt tålmodighed kan være påkrævet.

  Desuden er Pinot Noir Les Galets Oligocène fra bott-Geyl blevet en ret hæderlig vin efterhånden så det var blot en lille tip.

  God weekend
  Mikkel

 3. vinkreutzer siger:

  Burlenberg er en ganske interessant vin, og ganske som det ofte er tilfældet med biodynamiske Deiss, så kan den opføre sig yderst interessant. Lang tid siden jeg har prøvet den, men er klar hvis en flaske kommer forbi. Mine egne mentale noter fra Deiss, er ikke til at jagte hans vine.

  Bott-Geyl lyder som en mere realistisk mulighed.

  Som Morten Brink Iversen omtaler på Facebook, så er der nok større chance for at finde god Pinot Noir i Tyskland, alt taget i betragtning.

  Hygge

  Frederik

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.