Chokolademiddag på Numero 64

Chokoladeselskabet havde inviteret til Chokolademiddag på Numero 64. Her skulle der testes 5 retter, hvor chokolade ville indgå i forskellige former og teksturer. Da jeg ser chokolade som et glimrende krydderi i hverdagens salte køkken, så glædede jeg mig til at se hvordan de 2 fremragende kokke Charlie Holm Frederiksen og Nikolaos Strangas. Dette så jeg som en ganske glimrende opstart på marts måned der kommer til at flyde med chokolade. Højdepunktet bliver naturligvis Chokoladefestivalen 10. & 11. marts. Her kommer jeg til at deltage dels på vores Portvinsstand med Skjold Burne og dels som foredragsholder lørdag eftermiddag. Deltag i dette foredrag og bliv ført ind i den forunderlige verden omkring Portvin og chokolade. Mit fokus bliver på  Niepoort, men der kommer også noget hel unik chokolade udviklet specielt til dette foredrag.

Middagen er også udbudt til salg og jeg kan kun sige til de heldige der fik billet: rigtig god fornøjelse, det er en herlig oplevelse.

Menuen var følgende:

 • Hummer
  med blodappelsin, estragon og 90% chokolade
 • Stegt kalvebrissel
  med rødbede, kaffe og mørk chokolade
 • Tanariva mælkechocolade
  rum, nyagbo chokoladecreme, crumble og banan
 • Gianduja mousse
  havtorn, jordskokkechips, kakaois fra Jacob De Neergaard,
 • Hvid chokolade
  citron, lakrids, fennikel og sort oliven.

Generelt må jeg sige at de 3 desserter overskyggede de 2 første retter, hvis vi skal tale om chokoladens indflydelse. Jeg ville ikke have noget imod at man gav den fuld gas og kørte endnu mere chokolade i det salte køkken.

De 3 desserter var hver især små vidundere, som Nikolaos Strangas kørte hjem med sikker hånd!

Stor tak til Chokoladeselskabet for invitationen og til de andre deltagere for en hyggelig aften!

Jeg fik desværre hverken noteret vinene, eller taget særlig gode billeder, derfor disse lidt flade billeder af maden.

Mega lækker dessert med skjult pop-effekt

 

Manjari creme med saltkaramel og banan - guf

 

En drøm af hvid chokolade ...