Godt og skidt i London, mad og vin

En hurtig tur til London gav mulighed for en masse god mad og vin. Her er lidt tanker om de steder vi drak og spiste og deres dagsform, da vi var forbi. Generelt vil jeg sige at London byder på rigtig mange gode spisesteder, men for pokker hvor er der også meget skidt imellem. Vi lykkedes med at undgå pubber, fish & chips, pizzaslice og andre underlødige ting. Vi gik glip af alle de eksotiske køkkener som blomstrer i London, så desværre intet Indisk, Mellemøsten eller Asien til vores tallerkener.

Vi var afsted fruen og jeg, hvilket gjorde at vi i de fleste tilfælde gerne vil vælge vine på glas istedet for hele flasker.

Terroirs Wine Bar

Lad os bare blive enige om at der er god stemning og masser af larm. Hele stedet var fyldt og vi fik et bord midt i lokalet, med tjenere der løb rundt om os. Vinkortet var ærlig talt ikke særlig interessant på glassiden, så alene af den grund vil jeg ikke anbefale stedet, hvis man kun er på glas-mængde. Vi var to og ikke ude efter hele flasker, men ville gerne have haft et par sjove glas. Det blev aldrig sjovt. Vine der bestilles på glas, serveres i glas som skænkes op uden for øje. Man må så tiltro at de skænker det rigtige.
Maden var ok, men heller ikke mere. En burrata på bund af spinat, med masser af chili!?! Det var svært for vinen, på en vinbar.

Vi fik også testet snegle og røget ål, der passede meget bedre. Et bræt med paté og lidt ost gjorde ikke meget væsen af sig. Jeg var her på Terroirs for en del år siden og havde set meget frem til at komme tilbage, skuffet gik vi hjem til hotellet.

The Greenhouse

2 stjerner i Michelin guiden stiller store forventninger og de blev indfriet på The Greenhouse. Vi havde på forhånd set os varme på en ”billig” frokost, med 3 serveringer for 45£ og et vinkort der viste et hav af interessante flasker til under 100£ Den korte historie: Det her var yderst velsmagende, pakket ind i super god service. Behageligt og opmærksomt, uden at blive dominerende. Alle serveringer var flotte og godt afstemt med finesse og masser af smag. Vi valgte en 2004 Kabinett riesling fra Mosel, der var en glimrende frokostvin, men ikke kunne følge med på smagsintensiteterne. Dette sted vil jeg med glæde anbefale andre, der skal til storbyen.

Hedonism Wines

En vinbutik skal også lige nævnes. Hedonism Wines ligger i Mayfair og er hele turen værd. Et imponerende udvalg, der slår alt hvad jeg tidligere har set. Dybde og bredde i alle verdens væsentlige områder. Derudover en hel krypt med Sine Qua Non producenten fra Califonien. Selvom vi ikke skulle købe noget, så var det hele turen værd.

Vin på hotelværelset

Efter en god frokost snuppede vi en enkel sandwich til aften og den bedste vin fra Marks & Spencer med til værelset. Overraskende hvor dårligt deres udvalg er på vin – håbløst. Vi valgte en 2005 Reserva fra Contino, der klarede sig glimrende ud af vores tandkrus. Det at sidde på hotellet med et udmærket glas vin og sin hustus gode selskab, det kan virkelig noget. Det kan stærkt anbefales!

Barrica

Teksten på markisen trak os ind her: Wine, tapas, gin. Barrica var lige det vi trængte til efter at have gået lidt rundt i byens gråvejr. En rød markering på vej ind af døren, viste at vi var på bib gourmand niveau. Lidt mere held, end planlægning. Et fad med charcuteri og et med ost, var perfekt til at lande på med to gode glas vin. Her var et fremragende udvalg, af naturligvis spanske perler. Jeg nuppede også et godt glas Oloroso og fandt dermed en undskyldning for også at bestille ”pork scratchings” og croquetas. Vi sluttede af med et par store glas gin, der var perfekte til at sludre lidt mere over. Klart et sted at anbefale. Der var også mulighed for at få et smagesæt med 3 x Manzanilla, det må jeg gøre næste gang.

Bubbledogs

Bobler og hot dogs lyder bare som et sjovt koncept og det var nok egentlig lige hvad vi trængte til denne aften. Bubbledogs har et virkelig flot udvalg af Champagne, til yderst fornuftige priser! Vi valgte en Guy Charlemagne, der desværre var udsolgt. Andet valg var en Cedric Bouchard som spillede virkelig flot. Fruen valgte en varm hund med makaroni og ost, jeg valgte med foie gras på toppen. Det var lækkert brød og pølsen var super god. I baglokalet til dette spisested ligger der en 2 stjernet Michelin restaurant, så tankerne og idéerne kan man godt fornemme er på et højt niveau. Vi havde en sjov aften, fyldt med velsmag. Kan stærkt anbefales.

Ud over mad og vin havde vi en dejlig tur i London med besøg på National Gallery, British Museum og Tate modern, samt alt for lidt shopping. Pudsigt nok gik vi forgæves til et par pæne herretøjsforretninger om lørdagen. Pudsig dag at holde lukket.