Et par gamle flasker fra Faiveley, og en Amiot Servelle

En hyggelig eftermiddag i butikken udviklede sig i en interessant retning, da en kunde hev disse flasker op af tasken. “Kunne det ikke være interessant at smage?” Jo tak, det kunne det.

Amiot Servelle Faiveley2009 Amiot Servelle, Chambolle Musigny – ung og slet ikke klar til en omgang pop-and-pour. Startede lidt i øst og vest, masser af frugt, lidt rustik syre og tannin. Så med lidt luft skete der noget. Frugten samlede sig, charmen kom snigende og så var der god saft i glasset. Fin Chambolle cremet stil, og stor modenhed – typsk for 2009 årgangen. Intens og flot i frugten, der blev ved med at udvikle sig. En rigtig flot Chambolle, der stadig mangler 3 – 4 år i flasken for at blive samlet.

2002 Faiveley, Gevrey Chambertin – rå og på ingen måde blev denne charmerende. Kraftfuld i sit udtryk med et meget rustikt samlet billede. Årgangen er stor, men denne ser ikke ud til nogensinde at blive blød. Det er hård tannin, kraftfuld sort frugt og fadets klare indflydelse på smagen. Viste tydelige Gevrey noter, men Faiveley fremstår med denne ikke som en stor producent.
Faiveley skulle ellers være en negociant som er på vej frem i bussen, det kunne være interessant at smage nogle yngre vine fra dem.

Faiveley Morey Saint Denis1986 Faiveley, Morey Saint Denis – der stod lige en flaske på hylden med gaver, som havde stået der ét års tid eller sådan. Det var heller ikke denne der skulle overbevise os om Faiveleys fortræffeligheder, hvilket heller ikke var forventeligt. Den havde en lille frugt, men tørrede rimelig hurtigt ud.

Tak for skænken, du ved hvem du er.