Portvinsbaren – et besøg værd

Forleden var jeg inviteret i byen af en god ven, til Portvin og Gourmet på Portvinsbaren i København. Konceptet var at sætte god Portvin sammen med mad, hvilket på ingen måde er et fremmed koncept for mig. Ofte er det mig der afholder, så at sidde med som gæst var en stor fornøjelse.

Portvinsbaren menu

Overordnet set var dette en rigtig god oplevelse og jeg kan absolut anbefale andre at tage forbi Portvinsbaren til deres arrangementer. Passionerede mennesker, der brænder for hvad de laver, er altid en fornøjelse. Denne eftermiddag skulle vi smage nogle mindre serveringer, der blev udfordret af forskellige gode Portvine undervejs. 6 serveringer med Portvin fra 6 forskellige huse. På papiret så det ud til at der var valgt et par sikre hits, samt et par forsøg. Lige præcis sådan som det er sjovest. Vi kan ikke altid være enige om hvad der passer perfekt sammen.

Første servering var en herlig koncentreret skaldyrssuppe, sammen med 2007 Maynards, White Colheita. Et virkelig fremragende match. Her var koncentration nok i begge til at skabe harmoni. Sødme og bitterhed spillede så flot sammen. Et rigtig godt glas og dejligt at se disse lagrede hvide Portvine brugt til mad, de kan rigtig meget.

Kanin tortellini

Anden omgang var en enkel kanin tortellini i en Portvinsreduktion. Super velsmagende ret, som kokken havde fremstillet af kanin fra egen have. Det var lavet til en koncentreret ragou som bagefter var pakket ind i pastaen. Smuk smag, der passede rigtig fint sammen med Ramos Pinto, 20 Years Tawny Portvinen havde her den sødme der skulle spille sammen med kødet og saucen, hvilket fungerede rigtig godt for mig. Pudsigt nok var dette en kombination alle ikke var glade for.

Salat

Dekonstrueret cæsar salat hed næste punkt, og lad os bare blive enige om at tingene var flået lidt fra hinanden i forhold til denne klassiske salat. En bund af salatpuré, ovenpå en kyllingemousse, små croutoner og en koncentreret dressing. Virkelig intens servering, der smagte rigtig godt. Taylors Chip Dry virkede for mig vandig og slap i denne sammenhæng. Jeg har ført nydt denne Portvin bare med tonic, men her manglede den dybde og intensitet for at matche retten. At den kom efter den flotte 20 Years Tawny gjorde heller ikke tingene nemmere. Aftenens dårligste kombination for mig, men igen var vi ikke alle enige.

Tatar og rødbede

Rørt tatar og rødbede. Dette er en af de mest kedelige tatar serveringer jeg længe har fået. Manglede salt, bid og intensitet. Lidt for store stykker kød. Denne blev sat sammen med en frisk og levende 2011 Quevedo, Late Bottled Vintage Port en portvin der med sin sødme og kraftige tanniner smadrede denne kombination fuldstændig. Desværre hverken balance i servering eller Portvin. For nogle var dette aftenens bedste servering, hvilket bare viser hvor forskelligt man kan opfatte tingene. Herligt.

Gedeost

Så til et par sikre hits til afslutningen, men alligevel med et lille tvist. Gedeost med romesco sauce. Osten og en LBV Portvin er sikker, men saucen gav et fantastisk pift til kombinationen. 2011 Quinta do Noval, Late Bottled Vintage Port var i fantastisk balance med fine intense tanniner, god sødme og herlig længde. En rigtig flot Portvin i denne super årgang. Lækker kombi!

Rabarber

Rabarberkompot ovenpå en smuk panna cotta stod som en flot sødmefuld afslutning, serveret med S. Leonardo, 20 Years White Tawny. Dybde og balanceret sødme i begge, gav den rette kombination!

Samlet set en rigtig flot eftermiddag. Serveringerne var ikke store, hverken af Portvin eller mad, men tingene passede flot sammen. Til en pris på under kr. 600,- var dette meget rimeligt.

Jeg fik desværre ikke kigget så dybt i kortet, men er sikker på at jeg kan anbefale Portvinsbaren til alle der ønsker et godt glas Portvin.

Tak til Claus for invitationen, det må vi prøve igen og igen og…