2015 Bouchard Pere – et indtryk

En rigtig dejlig eftermiddagssmagning som Erik Sørensen havde inviteret til. Naturligvis ville jeg gerne forbi og smage på 2015 årgangen.


Bouchard Pere & Fils er en meget stor negociant virksonhed i Bourgogne, som de senere år har løftet niveauet. Bouchard Pere er en af de producenter der både ejer vinmarker, faktisk hele 130 hektar, samt køber mindre mængder druer. Denne sammenkobling mellem traditionel negociant og producent ser man mere og mere af i Bourgoge, nu hvor jordpriserne stiger så voldsomt.

Vi smagte en bred vifte af både røde og hvide vine fra dem. Vi smagte lidt forskellige, her er lidt løse noter.

2015 Beaune rouge – rigtig fin i stilen med lidt hårdt ristet fad. Frugten kører som den skal og stilen er saftig.

2015 Beaune, Teurons 1’er Cru – lidt mere intens, men stadig til den lidt lette side. Frugten står pænt i eftersmagen, men mangler lidt bredde.

 

2015 Chambolle Musigny – fortryllende duft med lidt friske røde bær, en anelse ristet fad men meget charmerende. Et flot udtryk for kommunen, med lækker afslutning.

2015 Gevrey Chambertin – den var kantet og lidt rå i stilen, mere fad end interessant frugt. Den mindst interessante af de røde.

2015 Volnay, 1’er Cru Caillerets, Ancienne Cuvée Carnot – lidt for tyndbenet, med lidt ristet peber. En anelse tannin-struktur og mørk frugt.

De store vine fik vi smagt i en lidt skæv rækkefølge, men de sidste her var alle på et højt niveau.

Bouchard Echezeaux

2015 Echezeaux Grand Cru – wow en lækker duft med røde bær der springer i alle retninger. Helt fin tannin der spiller godt op med den friske syre. En stor vin, med langt liv foran sig,men alligevel den af Grand Cruerne jeg helst ville drikke nu.

2015 Chambertin, Clos de Beze, Grand Cru – en bombe med stram tannin, lidt rigeligt fadpræg nu og kompleksitet i den ret mørke frugt. Ikke en charmetrold lige nu, men med dybde nok til at komme tilbage på banen om et par år.

2015 Le Corton, Grand Cru – power igen og med den bredde som man godt kan opleve her i Corton, desværre lidt på bekostning af finessen. En vin der byder ind med rigtig meget og leverer god intensitet.

 

2015 Bonnes Mares, Grand Cru – smuk smuk duft med de fineste små hindbær, modne jordbær og fadet stående pænt i baggrunden. I munden er der balance mellem alle aspekter af denne fine vin som står præcist og elegant i sit udtryk.

Generelt nogle pæne røde vine, som er lidt op og ned i kvaliteten, hvilket kun er helt naturligt fra de helt store producenter. Generelt en god renhed i frugten og fin balance i vinene.

2015 Pouilly Fuisse – lidt enkel i sit udtryk med en anelse overmoden frugt og tungt fadpræg. Vil gerne en masse, men mangler klart finesse.

2015 Beaune du Chateau, 1’er Cru – ret flot i intensiteten, men med smæk på det nyristede fad. Tyngde i den tropiske frugt og en syre der kæmper for at skabe balancen.

2015 Meursault, Les Clous – fedme og lidt smør, men en anelse kort i frugten. Der var ærlig talt ikke meget i flasken, så en lille tår kan være årsagen.

2015 Chassagne Montrachet – flot og med den røg jeg ville forvente her. Herlig friskhed henover den modne frugt og især syren stod her rigtig pænt.

2015 Meursault Genevrieres 1’er Cru – til den slanke stil af Meursault, dog med lidt mere tæthed end duften umiddelbart gav udtryk af. Den her skal nok lige samle sig i flasken.

2015 Meursault Perrieres 1’er Cru – lige i hovedet lækker frugt med stor fylde, charme og en del fadtyngde. Alt i rigtig fin balance og absolut vallavet. Du skal være til en stil med frisk fad.

2015 Corton Charlemagne, Grand Cru – mangler så meget tyngde som for mig er kendetegnet for marken. Holder fin elegant stil, men bliver lidt kort.

2015 Chevalier Montrachet, Grand Cru – så lukker vi op for alle ventiler. En stor vin med smør-fedme, tæthed i frugten og god intensitet. Balancerer smukt på en knivsæg hvor fadet ikke tager over og frugten ikke bliver for tung.

Bouchard Montrachet

2015 Le Montrachet, Grand Cru – en episk vin og alt for sjældent man har mulighed for at smage denne ikoniske vinmark. En vin der har langt mere end den viser lige nu. Alle elementerne ligger og rumler nedenunder den tætte strukur, men lige nu er det mest fad, tannin og syre. Eftersmagen til gengæld viser mere hvad denne vin har at byde på om 7 år og mere. En stor vin.

Stor tak til Erik Sørensen og Bouchard Pere & Fils for invitationen til denne smagning.