Jeg tester Coravin – part 2 første gensmagning

Coravin test nummer 2 blev foretaget efter 2 uger. Min formodning her var helt klart at alle vine bare ville vise sig, ganske som de gjorde på dag 1. Det gjorde de ikke helt, men det vender vi tilbage til. Den første uge, efter jeg startede min Coravin test har budt på mange kommentarer til mit lille forehavende.

Coravin test

Jeg har virkelig hørt fra mange dygtige vinsmagere at Coravin er det nye sort, selv fra sider hvor jeg ikke havde forventet det. Der er rigtig mange som bruger Coravin hjemme, til at holde flere flasker i gang over en længere periode. Det giver mulighed for at drikke et, eller flere, glas derhjemme. Det uden at hive proppen af hele flasker. Det lyder jo kun herligt, især når man kan nyde et godt glas hvidvin til forretten, et godt glas rød til hovedretten og så kan man stoppe der. Respekt for at have rygrad! Der, kan det være at mit problem vil komme, hvis nu begge vine smagte godt, så vil jeg måske drikke dem?!?

Der er netop startet endnu en test af Coravin her hos Rolf Madsen, som historisk set har gemt rester i fryseren. Læs mere og følg med i hans forsøg.

Coravin har også meldt sig officielt på banen og vil have mig til at teste på en anden måde. De har naturligvis deres måde at gøre det på, som jeg ikke betvivler. De betvivler sikkert heller ikke min. Nu taler vi sammen og så må vi se hvad det bringer med sig, mere om det i fremtidige indslag her på kanalen.

Test 2 – efter 14 dage.

Det var så anden gang vi prikkede i vores 6 vine. Læs HER om første test, hvorfor vi har valgt disse vine og andre overvejelser. Vi tog et enkelt glas som vi fordelte i to Zalto hvidvinsglas. Det er et godt neutralt glas, hvor det er muligt at hive mange nuancer ud, selv med en lille mængde i glasset. Flere ting slog mig/os:

  • Gas i flasken, giver gas i glasset. Ikke det lækreste at stikke næsen i. Hvis man lige lader vinen stå i to minutter og så slynger den rigeligt, inden man smager, så er man på den gode side. Det er væsentligt at give vinen lidt tid, ellers er det generelt en ubehagelig gasset oplevelse man får. Heldigvis nemt at løse, hvis man er opmærksom på det.
  • Stikke igen. Er det nemt at få nålen til at ramme et nyt punkt i proppen, ja det er det. Nemt lige at guide den det rigtige sted hen og få styr på det. Generelt har jeg hverken denne, eller sidste gang, haft problemer med at propperne ikke har lukket tæt igen. Man skal nok lige vente fem minutter inden man lægger flaskerne ned.
  • Udvikling af vinen. Generelt har vinene udviklet sig, men hvorfor skulle de ikke smage anderledes end for 14 dage siden? Vi har haft et højtryk hængende over landet og der er gået et par uger. Der er ikke meget udvikling og det er ikke negativt på nogen måde. Som Philip sagde: ”Vin smager jo ikke ens hver gang”. Uden at vi skal gå helt i dybden med den biodynamiske kalender, så har begge dage været frugt-dage i den sammenhæng.

Vine som indgår i testen, som startede den 21. maj.

Vin 1: 2015 Domaine Pierre Luneau-Papin, Clos des Allées, Muscadet Sevre et Maine, Frankrig

Vin 2: 2015 De Trafford, Chenin Blanc, Stellenbosch, Sydafrika

Vin 3: 2015 Domaine Coquard Loison-Fleurot, Rouge, Bourgogne, Frankrig

Vin 4: 2006 Thunevin-Calvet, Cuvée Constance, Vin de Pays des Cotes Catalanes, Frankrig

Vin 5: 2009 Los Vascos, Le Dix Cabernet Sauvignon, Colchagua, Chile

Vin 6: 2004 Fabiano, I Fondatori, Amarone della Valpolicella Classico, Italien

Korte kommentarer til alle vine:

Muscadet har klart udviklet sig. Mindre frisk, mere kompleks og bedre sammensat. Yderst positiv udvikling, men absolut en udvikling.

Chenin står stadig fantastisk flot i glasset. God intensitet og en del fad, men stadig mest frugt. Også her en udvikling der har samlet vinen lidt. Hvad jeg normalt ville forvente efter en tur på karaffel.

Bourgogne rouge står helt pivskarp i glasset, masser af rød frugt.

Thunevin er stadig tung og kompleks, men uden at kamme over. Modenhed, uden at blive oxidativ og for gammel.

Le Dix er blevet mere fokuseret. Mindre helt ren solbær, men bedre i balance. Klart en udvikling i den positive retning.

Amarone var som første gang.

Samlet vurdering er absolut positiv. Jeg nævner godt nok en vis udvikling i vinene, men samlet set er ingen af vinene stukket af eller har mistet deres friske karakter. Jeg er stadig fuld af forhåbning for fremtiden med disse flasker. Faktisk er jeg nu så positiv at jeg vil begynde på min ”reol” med Coravin-flasker, som jeg bare tager et glas eller to af over tid.