Danmarks Bedste Vin til MadBloggerSymposium!

Er til Madbloggersymposium hele dagen og nyder at møde mange ligesindede bloggere. Vi lægger ører til indlæg om alt fra vin til chokolade til kaffe. Vi har bl.a. haft besøg af Anders Selmer, vinmager på Danmarks bedste vin! Naturligvis må mit indlæg handle om denne vin.

Anders Selmer er vinmager på vingården på Lilleø. Han gav os en god introduktion til hans 2 marker med de yderst charmerende navne; Mark 1 og Mark 2, plantet i hhv. 2005 og 2008. Jeg kan allerede nu forestille mig teksten på etiketten.

2007 Arwen, Lilleø – fremstillet at 95 % Solaris fra Mark 1. Herlig halvtør stil med mango og tørrede abrikoser. Nydelig ren, men dog en anelse endimensionel. Holder, men bliver nok ikke større.

Den første rene Sauvignon Blanc fra DK????

2009 Salomon, Lilleø, Sauvignon Blanc, høstet 29. november 2009. – Tør stram styret frugt med god syre og lidt røg i duften. Finder vej over tungen med en anelse gule frugter, men slutter ellers kort og med pæn balance.

2009 Arwen, Solaris, Riesling, Sylvaner – enkel og meget fokuseret på citrus, iblandet en anelse umoden æble. Er denne vin stadig lukket nede, eller rummer den måske mere end vi lige smager? Iflg. Hr. Selmer er der mere her end man lige aner. Jeg vil glæde mig til den lukker op, lige nu er der ikke meget at komme efter.

Skal i min kælder...

2008 Arwen, Solaris, sauvignon blanc, riesling, sylvaner – flot gylden farve med elegant eksotisk sprød frugt. Sejler gennem munden med saltholdig mineralitet og en herlig cremet åbenhed. Lidt sødme i karakteren, med marcipan. Vinen er flot struktureret med god afstemt syre og helt tør. Den har den luftighed der giver mig glæde og lyst til at vende tilbage.

Har Arwen fortjent titlen som Danmarks Bedste Vin? Ja, det synes jeg! Har du en anden mening, eller kender du en bedre vin fra Danmark, som jeg ikke har smagt? Lad mig høre fra dig.