Café i Odense, her er et Brasserie der virker!

Café i Odense, her er et godt valg: Brasserie Gertrud’s beliggende på det dejlige torv i Jernbanegade. Jeg var forbi for at undervise deres personale i mad- og vinkombinationer, bagefter blev vi budt på lidt til ganen, inden hjemturen mod Sjælland. Mine øjne fangede månedens menu og vi fik derfor følgende snor-lige serveringer:

Perfekte asparges der smiler til mig

Fynske asparges med stegte kammuslinger, med kryddersalt og vinaigrette. 3 perfekt kogte asparges smilede til mig fra tallerkenen, med bid og god smag. Ingen trevler, bare perfekt tilberedt. En dejlig vinaigrette med lidt kapers og hakket æg var godt syrligt modspil på serveringen. 2 nydelige kammuslinger, der havde en dejlig stegeskorpe, uden at være stegt tørre. Kryddersalaten var her lidt blandet salat med purløg i – smagte godt og gav et lidt krydret modspil bagerst på tallerkenen.

Næste ret var:

Saftigt og lækkert

Sprødstegt Allegårdens Kyllingebryst. Serveret på risotto med ramsløg og sukkerærter, parmesanchips og persille jus. Et stykke kylling fyldt med saft, kraft og smag. Herligt når sådan et stykke fjerkræ er stegt lige til grænsen, så der er saft uden at man frygter at det ikke er stegt nok. Et af de bedste stykker kylling jeg længe har fået. Risottoen var, som de ofte er i Danmark, for salt og når man så stikker et par flager Parmesanchips ned i også, så mangler retten som helhed ikke salt. Risen var ellers kogt perfekt og en dejlig ledsager til kyllingen. På bordet var også et dejligt hjemmebagt brød, med små pakker øko-smør.

Så var jeg klar til at køre mod Sjælland igen. Tak til Gertrud’s for en dejlig aften.

Vi valgte at drikke vand til maden, da der var 2 timer bag rattet efter maden. Kedeligt, men sikkert!