Rødkålssalat – så man har lyst til at spise rødkål til julemiddagen

Jeg vil så gerne gøre julemaden lidt mere frisk og let. Traditionelt så omgiver vi os med tunge retter, som vi skyller ned med tunge vine. Ikke en sammensætning der passer så godt til mit humør. Rødkålen er første sted jeg vil sætte ind. Glem den tunge varme, klodsede, kedelige, tunge og i min optik; kedelige rødkålssalat til julemiddagen.
Jeg har de sidste mange år lavet denne udgave, der lige blev testet i aften. Jeg kan berolige dig; dette er en god måde at spise rødkål og bevare friskheden i måltidet.

Elsker mønsteret i rødkål, lige inden der snittes…

Opskrift på rødkålssalat:
Denne testudgave er rimelig voldsomt doseret på appelsinen, men jeg elsker nu engang syre.

rødkål, fintsnittet
2 appelsiner, skåret i små stykker uden den bitre hvide skal
1 håndfuld tranebær, tørret fra pose
dressing, honning/rødvinseddike/olie/salt/peber

Bland sammen og server afkølet. Frisk, sprød og lækker rødkålssalat til din julemenu!

Færdig rødkål, lige klar til julebordet

Hvilken vin passer så til rødkål med appelsin?? Ikke nogen som udgangspunkt. Du bliver nødt til at se dette som tilbehør til en større ret, i dette tilfælde julemenuen. En af de nærmeste dage, kommer et frisk oplæg med forslag til julevin.
Hyg dig.