Ribera del Duero der taler til sjælen…

Bum – sådan så blev man ramt lige i glædescentret! Har undervist i en ordentlig omgang på WSET level 3 her til aften, og pludselig til allersidst kom den vin der åbnede gulvet under mig. Det fik mig til at tænke på en varm forårsdag på Bornholm når solen varmer, mere end forventet. Bragte minder frem om mit besøg i Ribera del Duero i april 2012. Vi havde på dette tidspunkt kæmpet os vej gennem en bred vifte af gode, og middelmådige, vine. Her, pludselig var der en af de vine i glasset, som er med til at udvide smagshorisonten! Hvorfor var denne vin sådan? Aner det ikke, men jeg vil have mere…

Balanceret charmerende lækker og til den rigtige pris

2008 Dominio Camino Romano, Tinto Fino, Ribera del Duero – let uklar i glasset, hvilket forklares af at den er ufiktreret. Duften er bare ren kirsebær, jordbær/rabarber grød. Duften er indsmigrende, her taler vinen mit sprog. Vilde små lækre bær, med en urtet undertoner og ganske lidt fadpræg. Smagen er helt fint balanceret med høj frugtintensitet, højt spillende frugtsyre og en herlig friskhed. Tannin der lige netop renser gummerne og så en eftersmag der smyger sig rundt i hele mundhulen. En levende vin, der bare kalder på at blive nydt i store slurke! Endnu en positiv ting er den relativt lave alkohol på 13,5%, det giver en lethed og køligt islæt, der øger elegancen.
Pointtildeling? Ved ikke om det hører hjemme, da jeg var solgt med det samme. Den her scorer så højt på charme og drikkevenlighed at det samlet må blive 93 point. Lidt højt sat ud fra et rent objektivt synspunkt, men hold da op en lækker vin og til prisen på 125,00 ganske imponerende.