Barolo-smæk lørdag morgen

Efter et par uger med messe i først Herning og bagefter Düsseldorff er det rart at være hjemme igen. Denne weekend står den så på undervisning til et hold elever på W.S.E.T. level 3. Vi lagde ud lørdag morgen med Italien, og hvem elsker ikke lidt høj syre og tannin? Niveauet på level 3 er på et fornuftigt niveau, men desværre bliver vi nødt til at sortere så kun de mest klassiske områder dækkes rent smagsmæssigt. Bedste vin i dag var denne Barolo, der viste gode takter. Derudover smagte vi en glimrende Soave, en meget ungdommelig Chianti Riserva og en flot struktureret Taurasi. Det vil være nemt at lave en liste over vine, som også ville være relevant at smage. Men med 2 timer til at gennemgå og smage vin fra Italien, så kan man ikke nå det hele.

Barolo Sarmassa
2006 Scarzello, Vigna Merenda, Sarmassa, Barolo
– herlig traditionel duft med sorte kirsebær, brombær og så en mængde sekundære noter med læder, chokolade og lakrids. Smæk i munden fra start, hvor både frugtsyre og tannin ringer højt ind på skalaen. Balancen kommer heldigvis fra en høj frugtintensitet, der bare åbner endnu mere op i eftersmagen. Virkelig en lækker Barolo, hvor det tørre element kombineres med stor frugt og en lang levende eftersmag.
Scarzello er en klassisk producent, der lagrer sin Barolo på store fade. Denne vin kommer fra en enkeltmark, som er en del af den større mark Sarmassa. Marken er beliggende i Barolo kommunen og har sandholdig jordbund.

Gad vide hvad resten af dagen byder på…