Lækker Bourgogne, i dejligt selskab

En ting er at være afsted på messe og skænke vin ud hele dagen til glade restauratører. Noget helt andet er om aftenen. I Suenson sprang vi de dyre hoteller i Herning over og lejede et sommerhus på den jyske hede. Her havde mine kollegaer medbragt et par fantastiske flasker Bourgogne fra deres samlinger. Jeg bidrog til hyggen med et par flasker Fritz Haag og et par perler fra Portugal. At drikke stor vin efter nogle lange dage på messe, det er bare en fornøjelse.

Her er korte noter på de Bourgogne vine vi fik drukket i løbet af ugen…

Champbolle Musigny Roumier

2007 Dom. G. Roumier, Les Cras, 1’er Cru, Chambolle Musigny balanceret. Intens, ret kraftig af både en Chambolle og en 07. Virkelig kraftfuld og tætheden i frugten var bemærkelsesværdig. Frugten bygget op af flere lag, som blot bekræftede den meget mørke farve i glasset. Samlet set utrolig charmerende i fuldendt balance.

Puligny Domaine Leflaive

2011 Dom. Leflaive, Clavoillon, 1’er Cru, Puligny Montrachet – knivskarp, sad lige i skabet med høj fokus på frugten. Fadet integreret som det skulle. Leflaive næse, som er kombinationen af fadets subtile noter, balance mellem elementerne, hvor det hele står helt klart ved siden af hinanden. Fadet står klart som en bjlæke gennem billedet og suppleres stærkt af høj frugtintensitet og sen sprødhed som giver balancen. For mig kørte denne stort i glasset med liv og glade dage, frugten belv ved med at udvilke sig og blev mere og mere intens. 2011 er en god årgang for de hvide og niveauet i denne vin var klart til at putte den væk i et par år.

Volnay Dom Lafon

2009 Dom des Comtes Lafon, Champans, 1’er Cru, Volnay – en tæt vin, med en utrolig næse. Noter af mange mørke bær, brombær og blommer. Sort lakrids, som står pænt i baggrunden. For en 09 var den utrolig åben og ligetil at suge i bund. Tæt i strukturen med meget cremet struktur, med nærmest skjulte tanniner som bare ligger fint i baggrunden. En vin der stod perfekt til en fed marmoreret rib-eye. Dem der påstår at Pinot ikke passer til bøf, prøv lige denne kombination.

Cacheaux Echezeaux

2005 J. Cacheux, Grand Cru, Echezeaux –  så rocker lækker. Starter med at være stor og åben. Stor mænge sekundære noter. Dukker sig, går helt tør, dør, hvorfor? Hvad sker der?  Kommer tilbage og vågner op til dåd! Stor og voldsom frugt, der bare sparker røv.

Thats all folks, see you next time around!!