Wine of the week – Gosset Grand Rosé

Så er ferien startet og hvilken bedre måde at starte den på end med en fremragende flaske Champagne. Ugen som vinhandler har ellers budt på en sjov samling af forskellige vine, lige fra sød vin fra Spanien på den nærmest ukendte drue Bronx og frem til en glimrende heftig Beaune 1’er Cru. Følg med på min Instagram, der kommer de fleste flasker op der nydes.

Rose Champagne Gosset er

NV Gosset, Grand Rosé, Brut, Champagne – ja som altid helt klar og fin i glasset. Farven i denne rosé er helt fin laksefarvet og über-elegant. Duft og smag er i perfekt balance, hvor det hele går op i en højere enhed. Her er fine små røde bær, intens frugtsyre og fine citrusnoter. Jeg nød flasken sammen med fruen og den største glæde var at flasken alt for hurtigt var tom. Friskheden, finessen og balancen gør at denne bare glider hurtigt ned. Vi nød den til et udvalg af ost og pølse fra skabet og endnu engang viser god Champagne sin alsidighed til mad. Alt fra stærk camembert, til tør comté og tørret salami fra Bari.

Ugens mest mærkelige vin, det var helt sikkert, uden nogen sammenligning:

20150720_105805

2011 Pago de Tharsys, Dulce, Bronx, Requena – fremstillet på Bronx druen, som der efter længere tids research kun dyrkes 3 steder i verden, 2 steder i Californien og så hos denne lille producent i det sydlige Spanien. En duft som en mellemting mellem god Muscat og rosenvand. Meget aromatisk. Smagen havde en frisk syre, der nærmest vandt over sødmen, men samtidig en god bitterhed og tæt smag af tørrede tropiske frugter. En oplevelse og absolut en ny drue at føje til listen over eksotiske druesorter, der ikke før er smagt.

Disclaimer: begge vine forhandles af Otto Suenson hvor jeg er ansat som produktchef.