Wine of the Week – Trimbach, Riesling, Frederic Emile

Ugen lakker mod enden og endnu engang kigger jeg på de smagte vine. Første uge efter ferien har budt på et par interessante smagninger i vores panel hos Otto Suenson. Vi har fundet en del nye vinhuse, som vi kan glæde os til at introducere. Især ét af husene må jeg sige at jeg glæder mig specielt meget til at få på hylderne. Derudover havde vi en dejlig dag med firmaet på Havreholm Slot, hvor der blev hygget i stor stil. Ud over at smage en del nyheder fra sortimentet, så havde vi også fundet lidt i kælderen. Sidste år vandt vi Danmarksmesterskabet i blindsmagning og fik et par gode flasker. De skulle drikkes i dag og den ene af dem vandt for mig titlen som Ugens Vin.

Trimbach riesling

2007 magnum

2007 Trimbach, Riesling, Cuvée Frederic Emile, Alsace, Magnum – det her er bare definitionen på hvordan stor Alsace skal smage, et af referencepunkterne for Riesling. For mig er det en god alder med 8 år. Gylden i glasset, stor duft hvor petroleum og moden tropisk frugt følges smukt ad. Her er ananassaft, knivskarp citrus og fersken. Der er en hel blomsterbuket med liljer forrest. Smagen er vild, men ikke umiddelbart givende. Stram til at starte med, høj syre og et skud bitterhed. Så kommer frugten rullende og den vil rigtig meget. Den kompleksitet som riesling kan give; citrus, æble og stramhed, som udvikler sig til bred moden frugt. Her er lidt af det hele og alligevel i smuk balance. Jeg elsker det. Større end riesling fra Tyskland? Glem det, en ligegyldig snak. Det er anderledes, det er større og mere bredt. Det har muligvis ikke samme finesse og elegance. Stort på hver sin måde.

Trimbach er en af de ældste producenter i Alsace, grundlagt i 1626. Det er i dag 12. generation, hvilket ikke mange producenter kan bryste sig med. Stilen i huset er generelt helt rene vine, som står knastørre i glasset. For mig er Trimbach altid elegance og fokuseret stil med god mineralitet. Denne Cuvée er den næstbedste som huset laver, kun overgået af Clos St Hune (som er helt vild). Druerne til denne Frederic Emile kommer fra de 2 grand cru marker Geisberg og Osterberg. 

Riesling Alsace

Magnum er den rigtige størrelse