Velsmagende Shiraz fra Peter Lehmann

Forleden var jeg inviteret ud til middag hos gode venner. Jeg vidste at de kunne lide vin med god power, så følgende 2 vine fra Peter Lehmann blev hentet frem fra gemmerne. For nylig fik vi med mindre held forsøgt at drikke lidt fra Australien, men denne aften må månen have stået anderledes. Vi havde 2 dejlige glas vin at nyde.

Shiraz Peter Lehmann

2005 Peter Lehmann, The 1885 Shiraz, Barossa Valley – fedladen og med utrolig flot afstemte bløde tanniner. En vin der spiller ind med motorolie i konsistensen, cremet og blød med tunge noter af blommer og finsk lakrids. En absiolut sort og intens vin, til dem der kan lide det. Det kunne vi absolut denne aften.
Shiraz druerne til denne vin er høstet fra en mark hvor vinstokkene er plantet i 1885 og alene det kan få os til at stille spørgsmålstegn ved udtrykkene “Den Nye Vinverden” og “Den Gamle Vinverden”. Det er ikke mange steder i den gamle verden at vi ser vinstokke der er plantet i 1885. Resultatet af gamle vinstokke er egentlig meget logisk; jo ældre vinstokken er, jo mere koncentreret bliver de færre druer der kommer på vinstokken. 

2000 Peter Lehmann, Stonewell Shiraz, Barossa Valley – så skifter vi fuldstændig gear. En stil hvor fokus er på høj smagsintensitet og langt mere tør i stilen end den foregående. Her mærker vi tanninerne som mere tørre og stramme. Slet ikke den samme fedme og cremede stil, men langt mere elegant. Det er som altid tydeligt at stilen i Stonewell er mere rank end alle de andre Shiraz vine som Peter Lehmann fremstiller. Jeg var virkelig imponeret over hvordan denne havde udviklet sig. Jeg nægter at sammenligne denne med nordrhone, men vil dog gerne sige at den havde langt mere struktur end Shiraz normalt har fra Barossa Valley. Stor cadeau til Peter Lehmann for denne vin.
Denne Shiraz er fremstillet af druer fra flere forskellige steder i Barossa Valley. Selekteringen sker ved at vinmagerne hos Lehmann smager på fadene i kælderen. De fade der har mest struktur vælges til denne vin, dem der har blødere og mere cremet struktur bruges til Eight Songs vinen. 

Disse vine er indkøbt for en del år siden og forhandles i dag hos Kjær & Sommerfeldt. Se udvalget her.