Kelleris Vingaard laver flot “portvin” i Danmark

Kelleris Vingaard fremstiller en del rødvin på Rondo druen. Heldigvis er han de senere år begyndt at eksperimentere med at forstærke en mindre del af produktionen med druesprit. Ganske som man gør det i Portugal ved fremstillingen af Portvin. 2008 er første frigivne årgang af dette produkt og lad os bare sige at det tog anmelderne med storm da det blev frivet sidste år. På fad ligger lige nu årgang 2011 & 2014, men mere om det senere.

Forleden dag til en smagning af portvin havde jeg fornøjelsen af at servere den første flaske efter en Portvin fra 1863, ikke den nemmeste opgave. Alle smagere var heldigvis indstillet på at vi skulle skifte markant retning, men denne blev serveret blindt. En meget positiv modtagelse, hele bordet rundt.

Kelleris Vingaard

“Portvin” fra Danmark

2008 Kelleris Vingaard, Bulls Eye, Forstærket vin, Nordsjælland – helt tæt i farven, sort kerne med rød kant. Duften er meget åben og fyldt med sort frugt. Blomme, brombær og næsten overmodne sorte kirsebær. En frugt der blev komplementeret af sekundære noter med lidt fad, tobak og lakrids. Smagen er fyldig med god frugtintensitet og en sødme der er present uden at dominere billedet for meget. Velbalanceret i hele sin struktur, hvor sødmen holdes til truget af en fin frugtsyre og lidt rå tanniner der giver god kant. Igen er frugten meget ren og spiller mest på sorte bær. Eftersmagen byder ind med et nærmest mineralsk element som kører sammen med frugten.

Samlet set en virkelig flot oplevelse. Tak til Søren fra Kelleris for at sponsorere denne flaske, den viste sig stærk nok til at tale sin egen sag, selv efter 4 så gamle flasker. Læs om de fire Portvine her.  Forstærket vin på Rondo druen er i dette tilfælde et meget positivt bekendskab.