Champagne A. Lété Blanc de Noirs

Champagne Blanc de Noirs er ikke direkte nævnt på etiketten på denne fremragende magnumflaske Champagne fra den lille producent A. Lété. Smagen er virkelig lækker og i den helt rene og friske stil som undertegnede værdsætter meget højt.

A lete Champagne

Forleden til en middag fik vi denne som velkomst, og som Champagne så ofte gør så fik den smilene frem på læberne. Jeg nød den virkelig og tænkte at den krævede lidt nærmere undersøgelse. Vi har at gøre med 4. generation i et familieejet hus, som er beliggende i Marne dalen i Champagne. Her omkring byen Damery har de deres 9 hektar med vinstokke. Alt passes i hånden og der gås ikke på kompromis med kvaliteten. Alt arbejdet udføres af de 2 nuværende generationer i fællesskab. Grunden til at du måske ikke har hørt om A. Lété før er ganske enkelt størrelsen på produktionen, som ikke når nogle af de større huse til sokkeholderne. Nederst på etiketten står der “R.C” hvilket antyder at denne er fremstillet i samarbejde med det lokale co-operativ. Efter sigende er der her styr på at familien får deres egen kvalitet med hjem til salg.

Læs mere om RC og andre forkortelser i min Guide til Champagne.

Denne flaske Cuvée Extra Réservée er fremstillet på en kombination af de 2 mest plantede blå druer i regionen; Pinot Noir og Pinot Meunier. Ved at presse druerne direkte ved ankomsten til vineriet og fjerne mosten, så kan man fremstille en hvidvin på most af blå druer. Derfra betegnelsen Blanc de Noirs som kunne have været anvendt på denne flaske.

NV A. Lété, Cuvée Extra Réservée, Brut, Champagne – fra magnumflaske – helt ren og elegant i stilen med fin citrus og grønne æbler. Efter lidt tid i glasset kommer der godt med autolytiske noter, i form af ristet brød. Smagen er igen frisk med fine små konstante bobler og god dybde med både lidt mørkere noter, hvilket er typisk fra de blå druer, samt en god friskhed til at bære vinen. Samlet set et flot glas bobler i fuldendt balance og med god længde i smagen.

A Lete Champagne