SRC et vildt projekt fra Sicilien

Nerello Mascalese er hoveddruen i disse tre vine fra SRC på Sicilien. Det er en drue som jeg er rigtig glad for, men som her virkelig er fremstillet i en stil der er anderledes end jeg normalt er faldet for. Meget mere koncentration, uden at miste livet.

Solopgang Øresund

I mangel af vinetiket er der her en solopgang over Øresund

2014 SRC, Etna, Sicilien – mørk og med høj syre til at rense ganen. Intens og sort i frugtprofilen. Ret mørk i det for denne drue, men med den klassiske høje tannin der giver modspil og tæthed. Jeg ved ikke rigig om jeg er købt eller solgt. Kan jeg lide det her? Jeg havde nok forventet noget der var mere frisk og levende i stilen, lidt som den Carmada jeg fik forleden. Vendte tilbage dagen efter med ny indstilling. Velvidende at det var en mere kraftig vin jeg havde i glasset, så kunne jeg godt lide dette. En varm og fyldig vin med stor personlighed.

De næste to vine blev serveret til en grillstegt fransk kylling og flere slags salat. Derefter testet sammen med lidt forskellige oste.

2014 SRC, Albarello, Sicilien – en vin der er kommer fra nordsiden af Etna, ganske som resten af sortimentet fra SRC. Sorte blommer, kirsebær og sten. En rigtig flot tannin der står godt til den sorte frugt. Overrasker, men er virkelig godt skåret.

2014 SRC, Rivaggi, Sicilien – stor og kompakt vin fra en enkelt vinmark, hvor der er 80 % Nerello Mascalese og 20 % Grenache. En flot rygrad med høj syre og så kommer frugten skyllende ind over gummerne. Tanninen bider som en slange og tørrer godt ud. En vin der gerne vil have mad og arbejde med, den nærmest kræver det. passede især fint med rødbedesalaten, hvor umami-noterne holdt noget af tanninen i skak.
Fra producentens Facebook: The Cru “rivaggi”, from the homonymous contrada, is composed of 80 % of nerello mascalese and from 20 % of Greenwich, which for this kind of weather sunny and windy; it comes to plants of about 50/60 Years. It’s a wine with a good structure, articulated by a tannin more marked, but always end, and from a long acidity of nuances of everything. Intense nose, presenting right from the beginning and herbaceous scents of white pepper. Purple lit compared to the typical red more unloading of nerello mascalese in purity.

Samlet set er det nogle virkelig interessante vine med stor personlighed. Det er ikke i den helt lette og luftige stil som man kan opleve på en del af Nerello Mascalese vinene fra Sicilien. Stilen er klart mere intens, men absolut ikke mindre god. Det er vine på et højt niveau med masser af klasse.

Vinene kan købes hos Rasmus fra Flaskeposten.dk