Diversitet fra 2 naboer i Roussillon m.m.

En super hyggelig aften hos Karsten udviklede sig med pizzaer i ovnen og en masse god vin.

The cool host with the hjemmebyggede pizzaovn!!

Ruinart rosé Champagne

Ruinart Rosé, Champagne, 37,5 cl. – 2 flasker med god alder. Der var stor flaskevariation, men de smagte begge fremragende med tyngde og dejlig balanceret rød frugt. Flaske nummer 2 havde lidt mere mousse, men den første en mere indsmigrende smag.

Ved et herligt tilfælde fik vi senere på aftenen 2 forskellige vine fra Roussillon, med kun 50 km afstand mellem de 2 producenter. Det viste sig at være 2 meget forskellige vine, den éne fremstillet efter biodynamiske principper og den anden efter mere traditionelle principper.

Biodynamisk elegance fra Roussillon

2009 Matassa, Cuvée Romanissa, Vin de Pays Cotes Catalanes –  fremstod som den elegante af de to med en fantastisk rød farve en levende duft med jordbær og rabarber i smuk komposition. En snert af prut og urenhed til at starte med, men den fes hurtigt af og gav os en herlig balanceret rødvin med flot karakter og elegance. En herlig frisk vin med stor andel af nydelsesfaktor. Nem at drikke, men det skal ikke opfattes negativt.

Struktur og power i fløjlshandske

2004 Calvet Thunevin, Les Dentelles, Cotes du Roussillon – en power vin med stor struktur og nu med et par år på bagen. Viste sig fra sin gode side med stor intensitet og en dyb rumlende moden frugt. Lige dele Grenache og Carignan med en ordentlig røvfuld fad giver en vin hvor tyngden, intensiteten og voldsomheden spiller en stor faktor.

Yderst interessant hvidvin, nej den blev ikke gættet

2011 Mas de Daumas Gassac, IGP, Languedoc – stor friskhed og høj intensitet. Fylde uden at være tung. Virkelig fremragende hvidvin, som jeg gerne havde nydt til en omgang jomfruhummer.

Ganerenser rosé

2011 Chateau la Canorgue, Luberon rosé – en sprød og frisk rosé, der ikke gjorde det store væsen af sig, men smagte herligt.

Moden rosé fra Douro

2008 Niepoort, Redoma Rosé, Douro – interessant at smage denne med alder. Stadig i live med stor kompleksitet og en herlig bagvedliggende sødme, der flot afslørede området.

Bundfald og manglende balance

1999 Tardieu Laurent, Cote Rotie – det blev nok aftenens skuffelse. Blev serveret ved 12 grader og viste nærmest ingen karakter. Med lidt varme i glasset blev vinen da acceptabel, men ikke nogen stor oplevelse. Måske også en lidt voldsom rødvin at smide på som den første, inden vi havde smagt den sidste hvide?

Stram Riesling

2009 Dr. Bürklin Wolf, Jesuitengarten, Riesling Trocken, GC, Pfalz – stram i betrækket, med tydelig Pfalz karakter. Fersken, citrus og grønne æbler. Høj mineralitet og løfter om at denne vin nok skal blive stor en dag. Lige nu mangler jeg charme.

2009 Liversan

2009 Chateau Liversan, Cru Bourgeois, Haut Medoc – en rigtig lille saftig Bordeaux i en moden årgang. Ingen kanter og ingen problemer i den vin. Lidt kedelig og forudsigelig.

Typisk tør portvinstype

2008 Quinta do Vallado, Douro – så var der tydelig portugisisk rødvin i glasset. Rustik stil med sort moden frugt.

Saftig Barbera

2009 Luigi Einaudi, Barbera Piemonte – herlig saftig Barbera med jordbær og friske hindbær.

Sweet stuff

2010 Maculan Dindarello, Moscato, Veneto – super klar og tydelig stil med herlig frugtsyre og masser af citrus/lime frugt. Et bud på producenten må siges at være godkendt så sent på aftenen.

Tak til alle for en hyggelig aften, gode vin – fantastiske pizzaer med god kant!