Laksebøffer i ovnen

Laksebøffer kan tilberedes på mange måder, men mon ikke de fleste af os blot steger dem på panden? Det har jeg gjort gennem de sidste mange år, men nye tider er kommet. Sidst jeg handlede laks, fik jeg en god snak med fiskehandleren som foreslog ovnen. Ganske enkelt og uden de store fejlmuligheder.

Anret laksebøffen på bagepapir, pres lidt citron over, salt og peber og krydderier efter eget valg. Jeg valgte hørfrø og min egen oregano/basilikum blanding. 20 minutter i ovnen og så er der saftig lækker laksebøf.

Laks bagt i ovnen med hørfrø og krydderier

Hertil en sprød salat med tyndtskårne gulerødder, radisser, æbler og salat – øverst lidt ristede solsikkekerner, samt et tårn med ris.

En herlig ret, der gav lidt feststemning på en dejlig hverdag.

Jordbær med fløde

Desserten er min mormors klassiske jordbærret. Jordbær halveres og dyppes med lidt citronsaft og sukker, trækker et par timer og serveres så med piskefløde! Super lækker sommerdessert.

…og Asti holder øje med mig, hver gang jeg er i køkkenet…