Trøffel med trøffel = A Xoco drenge på spil

Trøffel med trøffel? Ikke noget man støder på hver dag, men de tossede herrer hos A Xoco er naturligvis klar til lidt sjov i gaden. Heldigvis bor den ene chokolatier så tæt på at han fik lyst til at præsentere denne nyhed på mit spisebord. Jeg siger pænt tak.
A Xoco har lavet en mørk ganache med friskrevet Piemonte sommertrøffel, overtrukket med deres bedste mørke chokolade. Flabet? Ja, men det fungerer så godt.

Let anrettet A Xoco Trøffel med trøffel

Her er smag af trøffel, den karakteristiske støvede, lidt gassede stil. Den flygtige aroma, som er så typisk og som os der elsker den, søger når som helst vi får chancen. Her kommer den sammen med den mørke ganache der giver den bløde, cremede mundfornemmelse. Trøflen er helt klar i smagsbilledet, men så kommer chokoladen ind på behændig vis og tager over. Mørk varm chokolade, der smelter på tungen. Endnu et herligt stykke fra A Xoco – de tør, hvor de andre stopper.

En herlig bid trøffel med mørk chokolade

Som i kan se på billedet blev ganachen en anelse tynd, så helt skarpe i kanterne er de få stykker ikke. Smukt pyntet med bladguld på toppen, bliver det ikke meget bedre.

Udbydes til salg i stærkt begrænsede mængder, og kan bl.a. fås i Torvehallerne fra torsdag.