Toscana har også Naturlig vin

En flaske jeg har modtaget i gave, skulle vise sig at byde på en dejlig oplevelse. Med lidt forhindringer overstået, blev dette en flot buket blomster i glasset. Tak til TS for herlige dråber…

Vin Nature, der kræver lidt hensyn for at få den gode smag frem

Vin Nature, der kræver lidt hensyn for at få den gode smag frem

2007 Svoltacarrozze, Sangiovese Grosso/ Cabernet Sauvignon, Toscana – lukket, nærmest perlende frisk i stilen, voldsomt syrlig og absolut ikke behagelig? Hvad skete der? Slå op på netten, no OK, det er  en Naturlig vin, altså kræver den særlig opmærksomhed. Det er fint nok med mig, jeg kan bare godt lide at smage vinen, direkte fra flasken. Op på en karaffel og køl lidt ekstra ned og så ellers stå en god times tid inden næste smagning. Godt man ikke står på en restaurant, der kan man ikke altid forudse gæstens vilvalg og den her vin var ikke god rar direkte fra flasken.
Flot farve, dog en anelse grumset. En sprællevende duft af kirsebær fra Sangiovese og så tydelig solbær fra Cabernet. Normalt synes jeg ofte af Sangiovese kan lægge sig lidt på ryggen og blive trængt i baggrunden i forhold til Cabernet, men her stod de begge flot. Masser af moden blomme og næsten lidt kogt rabarber. Saftig med tydelige tørre tanniner, hvor en sprød frugtsyre skærer lidt i gummerne også. En bred palet af rød frugt og stor intensitet i smagen. Udvikler sig rigtig meget på paletten og går ikke i stå. En flot vin, som jeg med glæde ville servere for gæster. 3+12+17+8=90 point fra mig, med god kærlighed bag.

Lidt Google, fordi man er nysgerrig, fik mig frem til Carlo Merolli og til 119,- må dette siges at være et godt køb.