Champagneselskabet bød på bobler, dansk Champagne!!

Forleden blev jeg inviteret til en uformel smagning af et par flasker Champagne, hos Champagneselskabet. Jon, som jeg kender fra WSET, har startet dette herlige selskab op i 2012 og importerer her nogle bobler fra nogle små interessante Champagneproducenter. På nuværende tidspunkt 3 forskellige, men jeg kan godt fornemme at ambitionerne er større. Her er lagt vægt på gode producenter, der har en historie at fortælle. Jeg smagte en enkelt vin fra hver af de 3 huse og kunne rigtig godt lide hvad jeg smagte. Så hvis du søger lidt anderledes Champagne, så kontakt endelig Jon. En ting jeg må tage hatten af for hos Champagneselskabet er at Jon sætter en strip  på alle flasker med degorgeringstidspunkt og druesammensætning – fed idé!

Fire Champagner, heraf 3 smagt og én i kælderen

Fire Champagner, heraf 3 smagt og én i kælderen

2006 Tange Gerard, Blanc des Blancs, a Souliere, degorgeret februar 2012 – En dansk kvinde, der er gift med en franskmand. Solveig Tange blogger her om livet i Champagne. En meget lærerig blog at følge, samt underholdende. Helt fin og elegant. Fin citrus karakter og et herligt strejf af hvid fersken. Eller måske bare stenen inden i en fersken. Det let bitre element som her i kombination med den friske citrus gav balancen. Små fine bobler og en stor mængde autolytiske noter, fra den lange lagring i flasken inden degorgering. Var især vild med måden hvorved de autolytiske noter spillede sammen med citrus, uden klodsede oxidative toner indover.

Andre Roger,Vielles Vignes, Blanc de Noirs, Ay degorgeret marts 2012. En årgang 2008, selv om det ikke står på etiketten. – Kraftig med en helt unik karakter. En blanc de Noir, dvs. fremstillet 100% på Pinot Noir, hvilket kunne fornemmes i den skjulte rødvinskarakter. Man skulle ikke lukke øjnene i mange sekunder, for at blive overbevist om at dette var rød Bourgogne. Duften var en kombination af de røde bær, samt kandiseret mandarinskal. Begge dele blev konfirmeret i smagen og bakker op af en god frugtintensitet. Sammen med denne karakter kom det sjove element og legede med i mundhulen; flødekaramel og en nærmest et touch af cafe latte skum. Utrolig ren eftersmag, der bare tiggede om at man skulle tilbage til glasset.

Henri Giraud Fut de Chene, MV (multi vintage), Grand Cru, Ay, degorgeret 27. november 2012 – Dette er den nye udgave af Fut de Chene, der ikke længere har årgang. For at få Girauds topvin, så skal man kigge efter Argonne fra 2002. Her en mand der tænker anderledes end normen. Grundvinen lagres på fade og det giver bare en anden stil. Kunsten er at få fadet til at spille med i orkesteret og stadig bevare den friske frugt. Det lykkes her. Tæthed, cremet stil fra fadet og så i baggrunden intens frugtstil. En vin der selv efter kort tid i glasset nåede at udvikle en stor smagsrigdom, med mange komplekse noter. Det her er som stor Bourgogne, blot med lidt fine bobler. Er sikker på at denne kunne nydes over lang tid og leve op til alle de forventninger både en Champagne-elsker og en Bourgogne-charlatan kunne forvente. Stor vin, mere end stor Champagne!

Sidste flaske på billedet er en TAnge Gerard, Rosé de Saigne, som jeg vandt i en konkurrence på Champagneselskabets Facebookside. Så det var Jon for en god eftermiddag og held og lykke med firmaet.