Bourgogne flyder i mit glas

Mit nye job hos Otto Suenson begynder at sende de rigtige dråber ned i mit glas. Vi har et virkelig interessant sortiment, og det skal ikke være nogen hemmelighed at det absolut er noget jeg ser frem til at smage mere af. Her først en Bourgogne der bare virkede, samt en Ripasso i den absolut bedre ende.

Saftig dejlig Bourgogne med personlig charme

Saftig dejlig Bourgogne med personlig charme

2010 Bertrand Ambroise, Les Tuvilains, Beaune 1’er Cru – lys som jordbærsaft. Duft med krudt, jordbærsorbet, og den umiskendelige våde jordbund som bare signalere at der er Bourgogne i glasset. Intens nok til at vække interessen, men stadig så fin i sit udtryk at man ved det ikke bliver en tung og fyldig vin. Silke pakker tungen ind og de fine røde bær åbner sig op som en buket blomster. Her er finesse, ganske som ventet. Her er jordbær og så den dybe lidt jordede tobaksfornemmelse som tydeligt siger Beaune! Smagen er ren og fokuseret uden at vælte mig om kuld. Der dukker lidt frisk appelsinskal op, men signalere mest at der er en god frugtsyre i vinen.

Det her er lige netop hvorfor jeg elsker Bourgogne. Det er charmerende, det er læskende, det er frisk og lækkert!! Har man lyst til at drikke det når balancen er der? Ja tak! Glæder mig til at komme endnu længere ind i sortimentet og smage de bedre Bourgogner, men det er jo også weekend lige om lidt…

IMG_5085

Tæt og potent Ripasso

2009 Recchia, Le Muraie, Ripasso Valpolicella Classico Superiore – dyb mørk blomme, brombær, sorte kirsebær. Toffee og lys chokolade. Intens power, medium + syre. røde kirsebær. Elegant frugtsaft. Bitter kerne, estragon og basilikum. Lidt hårde toner fra fadet. Det her er en stor vin, med masser af personlighed. En Ripasso på steroider, slet ikke den lette polerede, wanna-be stil, som man ser mange steder. Koncentrationen er i top, med god balance. Viser igen at Classico regionen er væsentlig når man vælger en Ripasso i den lidt bedre ende.