Bacon og Joseph – match made in heaven.

Bacon / andre råvarer var i den helt rette ratio her til aften i Casa Kreutzer. Bacon Explotion fra Gastromand.dk havde leveret inspiration og opskrift. For en sjælden gangs skyld, fulgte jeg stort set opskriften til punkt og prikke – næsten. Eneste undtagelser var chorizo og jeg valgte at bruge oksekød. Osten blev blandet af cheddar og gouda.

bacon eksplotion

Man skal nok ikke vende den så meget som jeg gjorde, det rev lidt i den pæne flet. Hvis den ikke er stram nok, så flyder osten igennem, som du kan se

Resultatet var så godt, så jeg næsten ikke kan vente med at pimpe den op til endnu større bacon-højder næste gang. Det kunne være sjovt at se hvor meget den egentlig kan trække. Denne omgang smagte fint af bacon, men næste gang kommer der mere bacon indeni og tykkere bacon udenpå…

Vinen jeg udvalgte til var hentet under trappen og det var et super match, der sad lige i skabet.

Saint Joseph redwine

Serveret i Riedel Syrah Sommelier

2006 Domaine Belle, Les Rivoires, Saint-Joseph – en vin der arbejder i flere niveauer. Først og fremmest er den rigtig rart sat sammen og typisk for dette Domaine, så er den meget cremet i strukturen med fløjlsbløde tanniner. Frugten og moden og domineret af brombær, ganske som ventet af en ren Syrah. Hvis nu man valgte at sætte en streg i sandet her, så ville man være rigtig glad for sin vin. Man kan også tage den til det næste level og gå dybere i glasset, så sker der ting og sager. Nedenunder den primære frugt, vogter frugtsyren på resten af skellettet. Her kommer en kombination af krydret garrigue og sekundære noter med cigarkasse og våd læder. Den friske peber ligger og rumler lidt i baggrunden og det animalske præg kan jeg ikke helt bedømme om kommmer fra tallerkenen eller glasset. Smagsintensiteten er på hele palletten og fylder flot ud, men rundes så smukt af når maden kommer med i billedet. Sidste væsentlige element er eftersmagen, der her står så rent som når Agnes Obel stemmer sit klaver.

En super lækker aften, hvor mad og vin gik op i en højere enhed.

grillmad med bacon

Med baconflet, inden den gik på grillen