En aldrende vinhandler skænker Romanée St. Vivant 1996

Flyvende som let stykke silkestof gennem vinden på en sensommeraften. Det var egentlig min første tanke da jeg smagte på denne fremragende Bourgogne. Måden hvorved vinen er let og alligevel stærk. Kraftfuld og majestætisk, men stadig let som en fjer. Det er for vildt som Bourgogne kan gøre dét. Begrebet eftersmag udfoldes på et niveau som man ikke støder på i hverdagen, her hvor selve smagen fortsætter, men flere lag tilføjes som i et smukt maleri af den bedste Skagensmaler. Helt harmonisk, uden at blive for meget. At liste alle de fine røde bær op som dukker frem i smagsbilledet vil være frås. Tanniner der tager fat i dig og alligevel er perfekt udviklede.

Romanee St Vivant Grand Cru
1996 Alain Hudelot-Noellat, Grand Cru, Romanée St. Vivant
– en producent der dengang lavede en fantastisk stil og som vi havde stor glæde af. I de mellemliggende år har jeg mistet kontakten lidt med dette Domaine, der i dag ligger hos en anden importør herhjemme. Romanée St. Vivant er en ikonisk Grand Cru mark i Bourgogne der for mig altid giver rigtig flotte balancerede vine, hvilket også skete denne aften.

Denne flaske endte i mit glas i lørdags, hvor vi holdt firmafest. Sent på aftenen fik jeg en sludder med Vinhandler Olsen og vi delte historier om gode vine i gamle dage. Jeg arbejde ét år i butikken for 15 år siden. Vi talte om besøg hos Markus Molitor, stor hvid Pessac-Leognan serveret til ristet foie gras i Bordeaux. I butikken smagte vi også dengang mange store vine og en af mine største oplevelser fra den gang, var Bourgogne i 1996 årgangen. En årgang der smagte forrygende som ung, med fed moden tannin og stor frugt, sidenhen er den lukket ned. Midt i denne fortælling siger Olsen så: jeg henter lige en flaske og frem kom den selv samme flaske som jeg havde nævnt som en af mine største oplevelser for 15 år siden. Tak Olsen, du gør en ung mand glad igen!

Resten af aftenen bød på en perlerække af gode vine fra vores sortiment, tror jeg fik taget billeder af de fleste …

IMG_3359-001

2007 Monte Rossa, Salvadek, Franciacorta – friske bobler og herlig til at nyde med hapsere på plænen mens vi spillede forskellige spil.

IMG_3360

2012 Markus Molitor, Riesling Spätlese Trocken, Zeltinger Sonnenuhr, Mosel – enkelt og knivskarp tør riesling der er perfekt som tørstslukker. Kommer helt sikkert til at ligge godt og dybt i min kælder i mange år. Er jeg vild med Molitor? Ja for pokker!

Morey saint Denis Bourgogne

2009 Domaine Lecheneaut, Morey Saint Denis – smuk og lækker balanceret Bourgogne. 2009 er en stor årgang og det gav sig udtryk i perfekt fed og balanceret frugt i denne. Ikke det bedste match til aftenens grill, men lækker at drikke efter maden.

IMG_3422

2012 Domaine de la Mordoree, La Reine des Bois, Lirac – for mig er dette bare super lækkert. Så meget frugt pakket ned i flasken. Smager piv-lækkert nu, men har sikkert potentiale til at blive gemt.

Barbera Piemonte Manzoni

2008 Podere Rocche dei Manzoni, Sorito Mosconi, Barbera d’Alba – fed og cremet og ja en anelse fad. En moderne Barbera med fuld fokus på frugten og intensiteten. En stil der falder i min smag, men som nogen måske finder lidt for meget.

Tak til alle de herlige kollegaer i Otto Suenson for en dejlig eftermiddag og aften, med bedre halvdel og skønne unger!