2005 Bertheau, 1990 Clarke, 1981 Tokaji og mere med gode kollegaer

Vi mødtes en håndfuld kollegaer og forud for disse herlige vine var der først en middag på Restaurant Bæst og en smagning af gammel Riesling. Altid hyggeligt når folk finder en god flaske frem med en historie. Nogle blev serveret blindt, men ikke alle. Her er hvad der kom på bordet:

Bertheau Chambolle Amouresses2005 Domaine Bertheau, Les Amoureses 1’er Cru, Chambolle-Musigny – en stor og kompleks Bourgogne der blev serveret blindt. Fantastisk elegant, med stor kølighed i stilen. En anelse sjov note med et lille kogt element, der dog forsvandt efter lang tid i glasset. Cremet og rimelig tæt i frugten. Viste stor klasse og var klart fra et godt terroir. Mit gæt var Grand Cru fra Vosne 2006. Hvor er disse gode 2005 Bourgogne rødvine henne lige nu? Byd endelig ind – tak. Vores konklusion på denne var at der er kompleksitet nok til at vente, men hvad vil der ske med den lidt spidse syre og den lille kogte note?

Madsen Merlot
2007 Madsen Family Cellars, Merlot, Washington State
– serveret blindt. Klart amerikansk i sit udtryk, var dog også medbragt af min kollega der lige var kommet hjem efter 4 år i Washington State. Moden saftig blomme der skreg Merlot ud over taget. En anelse kogt frugt med nærmest orangeskal som friskhedsnote. Velbalanceret og lækker vin.

1990 Clarke Listrac

1990 Chateau Clarke, Listrac-Medoc – serveret blindt. En klar og flot moden Bordeaux. Medbragt af vores franske ven, der tidligere har haft Forts de Latour med. Denne viste typisk solbær og gammel cigarkasse. Vin balance og så lækker i stilen. Ikke den største Bordeauxvin, men alligevel med den charme som rød Bordeaux får med alder.

Brunello santa maria

2007 Santa Maria, Colleoni, Brunello di Montalcino – ikke blindt og ikke flere noter fra min side. Husker denne som yderst elegant med en fantastisk duft af klassisk mørk kirsebær og underbyggende noter fra fadet. En rigtig flot frugt der viste et højt niveau.

Marchesi di Barolo

2006 Marchesi di Barolo, Barolo – en klassiker som også denne aften fremstod flot. Typisk for årgangen var der høj tannin og en kontrollerende frisk frugtsyre. Dyb frugt, men måske ikke med den største elegance.

1981 Tokaji Oremus 6 Putt

1981 Oremus, 6 Puttonyos, Aszu, Tokaji – en af verdens største dessertvine helt uden sammenligning. Den uforlignelige kombination af høj sødme og en anelse bitterhed. Det spiller bare helt i top. Tak for denne Chungster – den sad lige i skabet. Nogle gange ville jeg ønske at man kunne starte vinsmagninger med de søde vine, så de kunne få lov til at stråle.

Tak til alle mine kollegaer for at medbringe alle disse dejlige vine.