Wine of the Week – PiedraSassi, Syrah from Santa Ynez Valley

PiedraSassi, hvad er dog det for en vin. Utrolig enkel og meget tiltalende etiket – det må jeg indrømme at jeg godt kan lide. Jeg havde set vinen på en vens Vivino og udtrykt at den så interessant ud. Flink som han var, så tog han en flaske med næste gang vi mødtes. Tak Svend.IMG_20150727_193206

Når nu vi ikke har at gøre med blindsmagning, lad os så se hvad vi kan trække ud af bagetiketten:

Santa Ynez Valley – en dal i den køligere del af Californien, tæt på kysten i Santa Barbara County. Det er en dal hvor de fleste vinerier er små og der kæles for høj kvalitet.

Syrah – en drue jeg elsker, men som her i Californiane godt kan blive lidt flappy og kogt.

120 cases bottled – ok, lav produktion. Det kan tyde på at der kæles for tingene, eller at vi har at gøre med en smartass producent der tapper små mængder for at kunne sætte en stor prislap på.

13,5% by vol. – en fornuftig alkohol. Gode tegn, der tyder på at vinen ikke vil fremstå kogt.

Importeret af Laudrup vin – som regel et tegn på høj kvalitet.

Lad os så se hvad der var i glasset. Serveret tilpas kølig og lige fra flasken.

2012 PiedraSassi, Syrah, Santa Ynez Valley, Californien – helt klar rød i farven med en herlig åben duft. Her er ren rød frugt, intens mineralitet og kun et touch af marmelade. Smagen er simpelthen bundhamrende charmerende med kølig frisk frugt og herligt liv. Frugten flyver rundt i munden og der er helt herlig friskhed fra frugtsyren.
Virkelig en lækker vin, som desværre ikke var på magnum. Det var lige som man kunne have håbet; friskhed og herlig moden frugt. At sammenligne det med Nordrhone ser jeg ikke lige for, men virkelig et flot glas vin.