Hvad er en #winelover ?

Du har muligvis set hashtagget #winelover på enten Instagram, Twitter eller Facebook. Måske endda på en t-shirt, eller i nærheden af et blogindlæg. #Winelover er et fællesskab for alle der godt kan lide vin. Professionelle og amatører, producenter, indkøbere og forbrugere. Alle er velkommen. Lad mig prøve at give en dybere forklaring. Det er egentlig et fællesskab, som kommer til udtryk genem en side på Facebook og en hjemmeside, hvor glæden omkring vin er samlingspunktet. Alle er velkommen. Del din viden om vin, del din glæde og spørg ind til hvad andre ved om vin. Fortæl den gode historie, lav en brokobling til andre gode ting i livet. Mød andre mennesker, få forbindelser rundt om i verden. Skal du til Syditalien, Polen, Spanien eller en obskur stat i USA? Der er ingen grænser, der er altid en #winelover i nærheden med gode råd til hvor du kan finde det næste gode glas vin, det gode måltid, det gode selskab osv. Er du ikke medlem, så kom ind på siden og tilmeld dig. Det koster gratis og giver godt igen.

Samling af tomme flasker, efter smagningen

Samling af tomme flasker, efter smagningen

Forleden mødtes vi til en hyggelig aften med en gruppe #winelovers i København. Annette Lizotte, som er meget aktiv i Winelover fællesskabet, var på besøg og havde opfordret til at vi kunne nyde et par kander vin.

Annette Lizotte i dyb afslappet samtale

Annette Lizotte i dyb afslappet samtale

Vi aftalte at gøre det i kælderen hos Otto Suenson, hvor der er gode glas, god plads og den rigtige stemning til en gruppe vinelskende mennesker. Vi siger tak til Suenson for lån af lokale og den gode flaske Gosset som vi startede aftenen med.

IMG_20150805_181353
Temaet var enkelt; BABOT – Bring A Bottle Or Two. Til dem der spurgte opfordrede jeg til en flaske med en god historie. Det glædede mig at se en god samling af glade mennesker, som alle havde kærligheden til vin til fælles. Her var god stemning og alle havde medbragt en sand vifte af interessante vine. Som altid går sådan noget hurtigt op i en højere enhed.
Et par bobler, efterfulgt af en fornuftig mængde hvidvin, gode rødvine fra mange forskellige lande og steder, samt et par tyske Rieslinger inden den altid tilstedeværende gode flaske Portvin. Der var mange gode vine og jeg havde klare intentioner om at tage noter til dem alle, men det lykkedes ikke.
Tak til alle for de gode flasker, her er billeder fra en god aften og lidt noter til de flasker jeg fik taget billede af.

IMG_8290

Gode friske bobler fra Anette

IMG_8293

Top Champagne fra Frederik

2002 Fleury, Extra Brut, Champagne – stor dybde og en flaske man burde have brugt mere tid på. Herlig kombination af oxidative noter og en knivskarp mineralitet. Kunne sagtens være stor kombettant i konkurrencen; Wine of The Night.

IMG_8296

Dagens nye drue; Stanushina

Stanushina i hvid version fra Macedonien. En drue der åbenbart bruges til at lave både, rød-, hvid- og rosévin. Rigtig god profil og en herlig frisk syre. Kompleksiteten i smagsbilledet gør at jeg gerne vil smage mere af denne drue, også gerne i de andre farver. Der kan læses lidt mere om druen her på Wikipedia.

IMG_8297

Fire glade drenge, der spændt venter på næste vin

IMG_8298

“Stanushina? Nej, den har vi heller ikke prøvet før.”

IMG_8315

Drengene fra Solo Nebbiolo med næsen i glasset

Det der er med til at sikre os det store udvalg af vin i Danmark. De mindre importører, der tager deres kærlighed til et enkelt område op. Her er det Solo Nebbiolo, der kun importerer vin fra Piemonte.

IMG_8311

Godt dansk byd på god hvidvin

2014 Dyrehøj Vingaard, Ros, Solaris – rigtig flot eksponent for hvad vi kan præstere her i Danmark. Godt valg at tage denne med Peter.

IMG_8307

Vin fra verdens næststørste producent Kina

2010 Silvar Heights, The Summit, Kina – tak til Michelle for at tage denne med. Top cuvée fra en af de efter sigende bedre producenter. Vi var mildest talt ikke imponeret over kvaliteten. Oxiderede noter, sammen med de styggeste grønne umodne noter. Puha…

IMG_8302

Rasmus i dyb koncentration med at få skænket

IMG_8320

Peter havde flot moden Riesling med, tak for den. Ikke så nem at gætte blindt…

IMG_8324

Exceptional Harvest – første gang jeg ser det udtryk fremhævet på en etiket.

IMG_8327

“Der drikkes for lidt hvid Bordeaux, og vi gør ellers hvad vi kan”

2012 Chateau Talbot, Caillou Blanc, Bordeaux – stor koncentration i både næse og mund. Meget Sauvignon præget, men med et godt fadsmæk. Tak for at komme med den.

IMG_8331

Masser af kærlighed når to #winlovers mødes i buffetten

IMG_8329

“Fik du den på kamera?”

IMG_8335

Viser lidt af aftenens diversitet. Den Taurasi var virkelig flot Ole.

Tak til Doktoren fra Syditalien; Ole Udsen for at medbringe god Taurasi.

IMG_8338

Dansk vinmager på Sicilien; Peter Vinding-Diers.

IMG_8340

Bordeaux er måske på vej tilbage?

Denne aften bød på en del flasker fra Bordeaux, hvilket var meget rart at smage på igen. Der har været en årrække hvor folk sjældent har medbragt Bordeaux, men det er måske på vej tilbage.

2004 Chateau Pavie Macquin, Grand Cru Classé, Saint Emilion – stod klart som bedste Bordeaux for mig denne aften. Havde den cremede læke indsmigrende struktur som man drømmer om. Tak til Iakob for at medbringe denne flotte flaske.

IMG_20150806_090718

Mest ønske ord på seneste #winlover t-shirt var #portlover

2003 Niepoort, Late Bottled Vintage – medbragt af undertegnede. Stod utrolig flot denne aften, med stor friskhed, selv i denne ellers varme årgang.

IMG_20150806_090749

Stor stor Barolo

1998 Elio Altare, Vigneto Arborina, La Morra, Barolo – tak til Roberto for denne flotte flaske. Muligvis aftenens flotteste vin. Så kompleks og så flot afrundet i tanninerne. Fantastisk levende frugt og lang afslutning.

IMG_20150806_090647

2 x Mosel – smiler Frederik

IMG_20150806_090816

Typisk billede fra en #winelover aften: billede af en der tager billede af en der tager et flaskebillede…

Det sidste spørgsmål: Hvornår mødes vi igen i #winelover fællesskabet?