Loosen og Boscarelli som julevin

Jeg vidste at jeg kun ville få et glas af hver flaske julevin i år, da jeg skulle køre hjem. Champagne spørger du nok efter, men den kommer på bordet i aften hvor jeg har bedre mulighed for at nyde den. Vi nød aftenen hos min mor med en herlig klassisk julemiddag; kamsteg og and med både hvide og brune kartofler.

Juletræ

Stort tak til min familie for en dejlig aften. 

Der havde forud for juleaften 2015 været lidt snak om at månen ikke stod optimalt, men det er ikke første gang vi er blevet tvunget til at drikke vin på en “dårlig” dag. Se her om juleaften 2012 hvor det også var helt galt. Af samme grund var jeg helt rolig da en kollega gjorde mig opmærksom på vores måneproblematik i år. Jeg valgte julevin udfra at jeg kun kunne drikke ét glas af hver, samt at de skulle passe til maden. Det lykkedes ganske glimrende.

Julevin riesling sangiovese

2009 Dr. Loosen, Riesling Kabinett, Graacher Himmelreich, Mosel – de få år i flasken havde lige netop givet den fylde og tyngde der skulle til. Selv de unge mænd smilede med denne i glasset til steg og and. Der er stadig fin med frisk frugtsyre og intensitet til at skære gennem fedtet. Flot balanceret riesling, som stadig har potentiale til nogle år på langs.

2010 Boscarelli, Vino Nobile di Montepulciano – lige netop den skarphed og intensitet der skulle til at skære igennem. God dybde i Sangiovese frugten, samt frisk saftighed. Kombinationen her af frisk frugtsyre og fine modne tanniner gav det rigtige modspil til maden. Absolut ikke sidste gang der køres Sangiovese til julemaden. Det var en kollegas insisteren på Sangiovese der gjorde at jeg valgte denne. Normalt ville jeg være påpasselig med tanninen, men den var intet problem, kun en styrke i denne vin.

Læs her hvorfor det ikke blev Amarone til julemaden.

Jeg håber at I alle havde en dejlig juleaften, nu er der kun en lille uge til årets traditionelle store brag af en vin- og madfest; nytårsaften.

Asti foran vores lille trå hjemme i stuen.

Asti foran vores lille trå hjemme i stuen.