2002 Dom Perignon, Champagne

Midt i en travl juletid skal man huske sig selv og sine nærmeste. 4. lørdag i advent havde vi åben kalender og valgte derfor at holde en aften kun os fire her i huset. Dom Perignon skulle der i glasset og der blev bestilt mad udefra, for at vi kunne slappe maksimalt af. Til de voksne stod den på Sushi, fra hvad jeg opfatter som byens bedste sted; Kaiseki Sushi i Hørsholm Hovedgade. Menuen herfra var fremragende og kan stærkt anbefales.

Dom Perignon Champagne

2002 Dom Perignon, Vintage, Champagne – en ombejlet Champagne. Sat på en piedestal, ophøjet til alt, forventninger i top, bedste Champagne fra Moet & Chandon. Stor produktion som visse nørder elsker at hade. Mig? Jeg plejer ærlig talt at elske denne, når den har fået et par år på langs. Årgang 2002 er fantastisk i Champagne, i toppen af karakterskalaen. Da denne blev frigivet var jeg ikke imponeret, følte der var for meget syre og for meget sødme, helt ude af balance. Håbede at den ville komme sig, det gjorde den.
Fine små bobler i mit store Bourgogneglas, smukkere stod den i fruens Champagneglas. Duften var stor; nødder, brød og tropisk frugt – mest ananas. Ren og kompleks, hvor jeg nød mit store glas der gav alle nuancer frit spil. Smagen løfter dig op i de høje luftlag. Her er kompleksitet som i stor Bourgogne, eller skal vi bare sige stor vin. Finesse og dejlig cremet mousse. Tyngde og moden frugt, understøttet af tætte autolytiske noter som brød og ristede nødder. På ingen måde på toppen endnu, men viser rigtig flotte takter med alle elementer hvor jeg nyder dem.
På aftenen var denne til 96 point, flot kombination med det bedste selskab og lækker sushi.

Champagne Dom Perignon

Læs en guide til Champagne og alle de forskellige udtryk her.

Dette er IKKE et betalt indlæg, jeg har indkøbt flasken, i fri handel, for egne penge da den blev frigivet.