Gode vine fra Italien – vinmesse i København

Italiensk vinmesse i København kan altid være en interessant oplevelse, hvilket det var igen i år. Pressen på Rådhuspladsen er et dejligt lokale til en smagning, her er god plads og det er rimelig afslappet. I år var jeg der ikke for at skænke ud, men for at snakke om 2af mine nye projekter; Vinuddannelse.dk og Danmarks nye vinmagasin; Din Vin Guide som jeg har glæden af at skrive for.

Vinuddannelse.dk WSET

Hos Vinuddannelse.dk udbyder vi WSET uddannelse til private og branchefolk. Mere om det på et andet tidspunkt. Jeg fik smagt en del hos de forskellige stande.

Vinglas

Mine hoverpunkter ovenpå sådan en smagning:

  • jeg kan godt lide umiddelbare frugtige vine, rene og uden slinger i valsen
  • tætte, tanninrige bæster fra enten Brunello eller Barolo kan være fremragende, men svære at nyde under disse omstændigheder
  • der importeres stadig virkelig kedelig, og efter mine smagsløg, dårlig italiensk vin til Danmark
  • niveauet hos udstillerne var generelt højt, hvilket matcher glimrende med det høje niveau som Italien leverer
  • Barbera – jeg elsker dig!

Her er lidt billeder og kommentarer, deciderede noter blev det ikke til.

Bozen

Kellerei Bolzano Bozen fra Supermarco viste fantastisk flotte og rene vine. Alle med stor druetypicitet, fast syre og god struktur. Især var Keller og Müller Thurgau rigtig flotte, muligvis fordi mine forventninger var lavest der.

dsc_2814_26124554351_o

Vinova var på pletten med få men gode vine, en udemærket Brunello, hvor jeg på dagen bedst kunne lide Rossoen. Men denne lille Maremma perle var flot. Saftig og med smæk for alle pengene.

Felsina

Domaine Brandis havde en imponerende stand, fyldt op med guld fra ende til anden. Jeg smagte ikke så meget Barolo hos Tom og Amir som jeg burde, men Felsina fik jeg gensmagt og må løfte lidt på hatteskyggen – det er absolut i toppen af hvad Chianti Classico kan præstere. Svært for mig ikke at sammenligne med Fontodi, kunne være endnu sjovere at smage det blindt sammen en dag?

Sandrone BarberaBrandis havde også en virkelig flot serie Barbera med. For mig var denne Sandrone den bedste. Brovia var et mulehår efter…

Franz Haas

Laudrup vin havde perler med fra deres sortiment. Franz Hass har jeg senest nydt på Tate Museum i London og det var herligt at gensmage. Knivskarp Pinot Grigio med behagelig fylde, god saftighed. Manna viste glæden ved at kombinere druer så vinen bliver mere kompleks. 2 x Pinot Nero var rene og saftige. Pio Cesare

Pio Cesare i den anden ende af bordet hos Laudrup viste vanlig høj klasse. For mig bliver den almindelige Barbera den flotteste på sådan en dag.

Gabbas Sardinia

Gabbas er gammel kærlighed der ikke ruster. Intense og bløde vine på Cannonau (Grenache) fra Sardinien. Disse 2 stod også i dag frem som stjerner på himmelen. Distinto havde dem med på deres stand.

Lambrusco Carlo Merolli

Carlo Merolli havde den mest blærede stand med. Han har så bredt og dybt et sortiment i Italien at han kunne have valgt hvad som helst. Lambrusco er mandens hjertebarn og ingen i Danmark kan hamle op med dette sortiment. En fornøjelse at smage igennem hver og en. Min favorit var Rosso Terelli og Stopai. Tørre, røde udgaver med spændstighed og frugt pakket sammen. Det her er vine som alle vinelskere bør drikke når solen skinner!

Vinmesse

Tak for i år og på gensyn til næste år. Der var fyldt op til 4 sessioner med glade #winelover smagere.