Brændte mandler, en nem opskrift til jul

Nogle mennesker er bare mere glade for julen end andre. Det gælder min kollega Josefine der har proklameret at hun vil dukke op på kontoret i julesweater i december. Derudover er også Benedikte Utzon er rigtig dejlig julenisse. Den første søndag i advent var første indslag på min facebook en opskrift på brændte mandler, der lød ganske overskuelig.

Brændte mandler
Straks frem med mandler og pande og se om det kunne lade sig gøre. Lad os bare sige at første førsøg var godkendt af hele familien, men som altid når jeg går i køkkenet så har jeg lyst til at forfine den første succes. Her er hvad jeg gjorde i anden runde, efter at have samlet lidt inspiration her og der:

300 gram mandler med skal
300 gram sukker
1 dl. vand
1/2 tsk salt

Brændte mandler på panden

Op på panden med det hele, eller i en tykbunden gryde, røre rundt under god varme til det koger. Skru ned og hold det i kog. Røre rundt, hold øje med det. Når vandet så er fordampet og sukkeret begynder at sætte sig, så skal man vælge hvor længe man tør lade panden stege, inden man tager sine mandler af. Lad sukkeret blive hvidt og så lige lidt mere…

Enkelt, så er der lækre velsmagende brændte mandler på 20 minutter.

God jul til alle!