Besøg hos Domaine Joblot i Givry

Jeg har netop været en tur i Bourgogne med arbejdet, Otto Suenson Vin. Den næste tid vil der komme indlæg, med små noter fra nogle af de vine vi smagte hos de enkelte producenter. Her lidt om besøget hos Domaine Joblot i Givry.

Domaine Joblot Givry

 

En stille morgen med grå himmel og let morgendis satte vi kursen sydpå. Ud på motorvejen fra Beaune og så ned til givry. En lille landsby syd for det mere berømte Cote d’or, hvor der også laves yderst interessant vin. Man kan godt fornemme at landskabet forandrer sig, der bliver lidt mere frodigt, og lidt mere fladt. Frodigheden i beplantningen viser at jordbunden generelt hernede er mere næringsrig, hvilket giver et knap så godt materiale til vinstokkene. Vinstokke vil egentlig gerne stå i mager jord, hvor der kun er den mængde næring de skal bruge og hvor dræningen er god.
Domaine Joblot er en af de ejendomme som gennem fokus og selektion har formået at holde et virkelig højt niveau, gennem mange år. I dag er det Juliette Joblot som har ansvaret i både mark og kælder, hvilken hun har haft siden 2012 hvor hun overtog fra sin far. Der er fokus på gode parceller med aldrende vinstokke som passes med et minimum af sprøjtemidler, på grænsen til det økologiske.

JOblot Givry

I kælderen gæres der delvist med hele klaser og i en stil med så lidt ilt som muligt under vinifikationen. Dette udfra en holdning om at det giver vinene et længere liv i flasken. Man kan kalde det en lettere reduktiv stil, hvilket ofte giver sig udslag i at Joblots vine virker lidt tunge lige når de bliver åbnet. Med ilt vil man så opleve hvordan vinen samler sig og får mere fokus i frugtprofilen.

2015 årgangen har givet frugt af høj kvalitet og man nåede at høste inden regnen kom. Mængden er desværre begrænset markant i forhold til et normalt år. Der er 65% af frugten på de røde der er lagret på nyt fad. “God basis frugt på nyt fad, giver den rette balance” I år hvor frugten er mindre tæt, bruges der mindre mængde nyt fad. Det er på ingen måde min opfattelse at Joblots vine har problemer med for meget fad.

Vi smagte de røde før de hvide, den mest markante vin i begge runder var fra Servoisine marken.

Domaine Joblot Givry

2015 Joblot, Servoisine Rouge 1’er Cru, Givry – tæt mørk i glasset med en forrygende frisk duft af røde kirsebær, hindbær og jordbærmos på den bedste måde. Friskhed med et godt tanninbid bagerst i smagen. Lækker saft, som har et godt potentiale. Det her bliver et forrygende køb, i direkte sammenligning med meget Cote d’Or.

2015 Joblot, Servoisine Blanc 1’er Cru, Givry – smæk på tungen af frisk mineralitet, god syre og så en utrolig balanceret frugt med blødhed og balance. Denne vin sluttede flot og eftersmagen holdt langt og længe.

Tak til Juliette Joblot for et dejligt besøg. Endnu engang blev jeg overbevist om at vinene herfra har et højt koncentrationsniveau, med herlig friskhed og længde.