Bliver rød Ramonet godt med alder? Ja tak

Forleden dag på kontoret var der en kollega der fik penge tilbage i skat, hvilket naturligvis skulle fejres. Med et lille lager af lagrede vine fra Ramonet på lager, så faldt valget på Morgeot marken i 2000 årgangen. Rød Bourgogne fra Chassagne er ikke typisk, men ofte af høj kvalitet.

2000 Ramonet Rouge

Hver gang vi smager nye årgange af Bourgogne og en af Jean-Claude Ramonets røde vine kommer på banen, så er alle charmeret af dens lethed og høje smagsintensitet. I et line up med andre gode producenter stikker hans vine altid lidt af, på den gode måde. De er så lækre og med en utrolig stor drikkevenlighed. Høj frugtsyre og milde tanniner der står i baggrunden. Vi ved jo egentlig godt at de kan udvikle sig i en god retning, men alligevel spørger man sig selv hver gang: Gad vide hvordan det her vil smage med noget alder?

2000 Domaine Ramonet, Morgeot, Rouge, 1’er Cru, Chassagne-Montrachet – flot blank farve med rød center og forventet teglfarve i kanten. Duften lover godt, her er modne blommer, jordbær og en våd skovbund til at samle elementerne. Der ligger nogle fantastiske noter hvor lakrids og mørk chokolade står fint sammen med lidt krydderi fra fadet. En flot samlet duft, der lover modenhed og friskhed.
På paletten udfolder hele spekteret sig; smuk intensitet der breder sig smukt ud i hele mundhulen. Der er balance og finesse. Frugten står stadig med god friskhed og så kommer dybden rumlende. Der er en helrig lille grøn urtet kant, ganske som man kunne forvente af en Chassagne. Mørke nuancer af modne jordbær og lidt blomme, fint balanceret af syren. En vin der er blød og indsmigrende i sit udtryk og holder virkelig flot.

Konklussionen må være at selv i en so-so årgang, som 2000 var for rød Bourgogne, så holder dette fremragende. Jeg ville ikke være nervøs ved at lægge den 5+ år i kælderen, der er så mange flere lag der kan udvikle sig i denne vin.