Krogs Fiskerestaurant – forrygende fiskemenu

Samlet set en helt forrygende aften med fem serveringer af fisk, som bare sad lige i skabet. Krogs Fiskerestaurant viste sig fra sin bedste side og noget tyder på at de har fået godt fast i markedet efter nogle omskiftelige ejere. De seneste år er det samme ejerskab som Restaurant Maven og niveauet er stabilt højt. Der er næsten ikke en bedre følelse i kroppen end når man spankulerer væk fra en restaurant og er mæt, uden at være tung i kroppen. Det er noget af det fisk kan, som jeg sætter virkelig stor pris på. Vinens væsen og især de få procenter alkohol der er i, kan også spille ind på hvor opløftet stemning man kan ende i. Denne aften var alle elementer i spil på en perfekt balanceret facon.


Vi havde hos Suenson besøg af en en af vores ældste leverandører fra Italien; Bel Colle fra Verduno i Piemonte. Luca er et fantastisk menneske og en del af hele det menneskelige univers som gør det så fedt at arbejde i vores branche. Denne aften var vi Henrik Olsen fra Suenson, Luca og undertegnede ved bordet. En herlig aften hvor snakken starter omkring vinen fra Luca, glider over i andre vine og mad fra Italien. Gode oplevelser sammen, eller sammen med andre. En vin fra Mosel kommer i glasset og samtalen glider bare stille og roligt som flodens stille vand. Tak til de to herrer for en super hyggelig aften. Tak til Krogs for en fantastisk service og god mad.

Vin og mad på Krogs

2015 Elena Walch, Chardonnay, Riserva, Castel Ringberg, Alto Adige – fik den blindt og gik ganske som normalt galt i denne vin. En kombination af fed cremet frugt og en underliggende mineralitet som giver friskheden. Vinen stod godt til de første mange retter. Disclaimer: vin fra eget sortiment

Første servering var en yderst delikat ret med rimmet sandart med muslingecreme og kold agurk. Utrolig fin og elegant i hele sit udtryk. Min favorit på aftenen, alene på finessen.

Anden servering var en råmarineret kammusling med jordskokker og caviar. En fed ret med stor mængde umami.

Tredje runde var blæksprutte med konfiteret hvidløg, tørret oliven og avocado aioli. En virkelig flot stegt arm med stor smagskoncentration. Favoritten for de to andre ved bordet.

Ved fjerde servering kom kokken forbi bordet og insisterede på noget så lækkert som et glas riesling til vores næste servering. Hummerbisque og halvsød Mosel riesling var en helt himmelsk kombination.

2015 Markus Molitor, Riesling Spätlese, feinherb, Graacher Himmelreich, Mosel – flot gylden i glasset med en anelse sødme, der matchede sødmen fra bisquen helt perfekt. Alt i denne kombination gik op i en højere enhed og kan stærkt anbefales.

Som hovedret fik vi et stykke stegt pighvar som i sig selv var helt fantastisk med god stegeskorpe. Med de ristede macademianødder var kombinationen smuk, men derudover var der bare mange forstyrrende elementer på tallerkenen. Jeg kunne sagtens have undværet både, julesalat, rødbedepuré og dild.

Vi sluttede af med en herlig luftig citronfromage. Så var vi klar til at komme på gaden.

Tusind tak til Henrik, Luca og Krogs for en god aften.