Velsmagende Albariño, hev lige sig selv et niveau op

Nogle gange, så smager vine man kender bare lige én tand bedre end normalt. Denne søndag havde jeg undervisning på WSET level 2, hvor vi smager en del forskellige hvidvine. Denne Albariño fra Galicien i Spanien har vi haft med mange gange før, men denne gang sad den bare lige i skabet.

Albariño

2015 Bodegas Gerardo Méndez, Albariño do Ferreira, Rias Baixas – en herlig nøddeagtig duft og de klassiske forventede noter af frisk citrus, grønne æbler som altsammen styres perfekt rundt af en høj frugtsyre. Dette er ikke en kraftig hvidvin, ej heller den mest komplekse hvidvin, men hold da op hvor var den velsmagende.

Efter undervisningen tog jeg bundsjatten med hjem og den havde det rigtig godt sammen med en tør pecorino fra Toscana og lidt parmaskinke. Maden gav den mulighed for at åbne op dor den underliggende mineralitet og friskhed, som ikke var umiddelbar i udtrykket. En herlig vin, som bragte smilet frem.

Hvorfor smagte den så meget bedre end den plejer? Jeg kan næsten ikke lade være med at spørge mig selv, men behøver man at jagte svaret? Her var bare glæde lige op fra glasset.