Zind Humbrecht besøg

Den anden af de store kanoner i Alsace må være Zind Humbrecht, når vi nu havde besøgt Marcel Deiss dagen inden. Super fedt at kunne præsentere så forskellige stilarter, på så højt niveau, for familien. Jeg må nok indrømme at jeg selv nød det på præcis samme måde. Tak til Erik Sørensen for at hjælpe med at åbne døren her.

Den bedste producent i Alsace

Der skal ikke kåres en vinder, når vi taler Deiss vs. Zind Humbrecht. Det sjove er at der på papiret er mange lighedspunkter, men alligevel er vinene milevidt fra hindanden i den sidste ende. Begge er store fortalere for biodynamik og terroir, hvor de tilstræber at lade vinen udtrykke sit dyrkningssted optimalt.

Zind Humbrecht er præcision, knivskarp syre og en slank tolkning af deres terroir, udtrykt gennem enkelte druesorter. Deiss viste dagen forinden hvad der sker når der arbejdes med samplantning på markerne, hvor der først høstes når sidste druesort er moden. Begge udtrykker terroir på fedeste vis, med stor kompleksitet i vinene og masser af charme.

Besøg i kælderen hos Zind Humbrecht

Besøget hos Zind Humbrecht blev en hurtig gennemgang, hvor vi fik præsenteret et udvalg af vinene, uden at komme i dybden med nogle druer eller terroirs. Der skal dog ikke herske tvivl om at vi nød hver eneste vin der kom i glasset og alle de vinmarker vi fik smagt havde et smukt og krystalklart udtryk i vinene. Også en stor fornøjelse at smage en enkelt vin med alder, der virkelig viste hvad der sker, når vin får lov til at udvikle sig i flasken.

Vi blev taget med i kælderen af Corentin Lipp, der er office manager. Impoenrende kælder med store gamle fade, hvor vinene ligger og udvikler sig inden aftapning. Et smukt smagelokale, med god stemning.

Jeg har gennem årene nydt de fleste flasker jeg har smagt fra Zind Humbrecht og det vil jeg kun gøre endnu mere herfra. Det klare udtryk, den præcise syre og den helt rene eftersmag er det jeg generelt vil huske deres vine for.

Her er noter til et udvalg af de vine vi smagte.

2020 Zind-Humbrecht, ZIND, Alsace

Et rigtig lækkert glas vin der åbner alle sanser fra start. Atypisk druesammensætning med 70 % chardonnay og 30 % auxerrois, men som alligevel smager mest af Alsace. Druerne kommer fra Clos Windsbuhl, hvor Zind-Humbrecht plantede chardonnay tilbage i 1989. Det har vist sig at være en rigtig god idé. Super fin intensitet med mineralitet og god cremet mundfylde. 90 point

2020 Zind-Humbrecht, Riesling, Roche granitique, Alsace

En vin hvor Zind-Humbrecht viser hvordan forskellig jordbund spiller ind på smagen i vinen. Denne i sagens natur fra granitholdig jord. Stilen er stram og benet, med mere mineralitet end åben frugt. Kunne være interessant en dag at smage denne op mod de andre vine i serien, fra andre jordbundstyper. 88 point

2020 Zind-Humbrecht, Riesling, Clos Hauserer, Alsace

En enkel af de store rieslinger kom i glasset og hvilken stor fornøjelse. Naturligvis for ung og ikke så givende, men alligevel en stor vin med masser af kompleksitet! Slank med en super fin præcision med citrusfrugt og tårnhøj syre. 94 point med potentiale til mere

2020 Zind-Humbrecht, pinot gris, Rotenberg, Alsace

Ungt og helt tørt flot udtryk af pinot gris. Super flot præcision, hvor stenfrugt og melon spiller flot sammen med intensitet og knivskarp syre. Langt mere tør end normalt for en pinot gris, som klædte den fantastisk.

2007 Zind-Humbrecht, pinot gris, Clos Saint Urban, Rangen de Thann, Alsace

Så ville Zind lige vise hvad alder gør her og denne var på meget højt niveau, hvor vinen havde påtaget sig noget af den dybde som vinen ikke har som ung. En vin hvor 35 gram restsukker er fint indarbejdet, sammen med en del tropisk frugt og en god syre til at bære eftersmagen langt ud i horisonten. 96 point

2020 Zind-Humbrecht, gewürztraminer, Hengst, Alsace

Ja tak en flot afslutning på et par gewürztraminer vine. Denne kommer fra druer der er plantet i 1945. Vinen er med 28 gram restsukker, men det er egentlig blot med til at give en god balance i vinen. Her er fin stenfrugt, lidt tropisk karakter og ingefær som matcher fint! 93 point

Zind_Humbrecht viser vejen

Der er ingen tvivl i mit sind om at Zind-Humbrecht viser vejen for hvor flot enkeltdrue vinene kan være fra Alsace. Det er smukt, det er klassisk, det er lækkert! Min stærkeste anbefaling herfra til at du søger forbi Erik Sørensen og fylder lidt af disse vine i kælderen. Vi fik købt et par flasker, også med et par år på bagen, dem glæder vi os til at smage i den kommende tid og se hvad tiden gør. Det er min klare forhåbning at vinene får lidt mere dybde og kompleksitet, som vil klæde dem rigtig godt. Heldigvis har jeg gennem årene smagt Zind-Humbrecht med alder, hvor de har præsteret pragtfuldt. Læs lidt noter her på vine med alder.