Dette er IKKE en anmeldelse af Søllerød Kro

Dette måltid på Søllerød Kro viste mig nogle helt nye nuancer, nye lag, større bredde og mere kompleksitet end jeg har set på andre restauranter for nylig. Jeg var mildest talt blæst omkuld af dette pragtfulde måltid.
Hvad er det der adskiller dette besøg fra andre restauranter jeg har været på? På mange gode steder, som jeg kommer, har de evnerne til at kombinere en god håndfuld elementer på hver tallerken. Lad os bare sige 2 – 5 gode råvarer, tilberedt med omhu og dygtighed.
Søllerød Kro vinsmagningSe fra mit besøg på Restaurant Pluto. Ofte 3 elementer, flot afbalanceret og velsmagende.
Lidt mere kompliceret, men stadig ikke meget mere end 5 elementer var der på Address i Hellerup. Det blev mere komplekst end Pluto.

Denne dag på Søllerød Kro var niveauet bare det vildere. Her var til nærmest hver eneste servering så mange elementer at jeg ikke nåede at notere dem alle. Det vilde var at alle røvarer understøttede den primære smag i serveringen. Der var ikke noget der stak af, ikke noget der ikke passede, ikke noget der stod underligt på siden og blinkede. Alt passede bare flot sammen. Dette både på de helt små serveringer, som var på størrelse med en mundfuld, men også på de større retter. Det var en pragtfuld lækker omgang at spise sig igennem. Der var ikke for meget og ej heller for lidt. Hverken på den enkelte servering, men heller ikke i det store billede. Det skal også indskydes at jeg var på kroen for at smage vin og mine sanser var i fuld beredskab på vinen også. Læs mit indlæg her med store imponerende hvidvine.

IMG_6248

Hvorfor IKKE en anmeldelse? Fordi jeg slet ikke kan finde ord til at beskrive detaljerne i dette måltid. Det rækker simpelthen ud over mine grænser som restaurantgæst. Jeg har ingen kokkeuddannelse, eller anden uddannelse indenfor restaurantverdenen. Jeg har spist ude og været meget opmærksom gennem mange år. Jeg elsker at lave mad i mit eget køkken, alene eller sammen med andre. Jeg elsker mad! Jeg har stor fokus på smag, nuancer og kvalitet i hverdagen. Derfor bliver dette en fotorapportage fra et fantastisk måltid, med små kommentarer undervejs.

IMG_6191

Ærtepuré og gele – super blødt, cremet rent og luftigt

IMG_6194

Én af 2 snacks, æble og jernurt. Stor friskhed og intensitet! Der var også en kartoffelbid.

IMG_6202

2 slags yderst velsmagende brød.

IMG_6200

og ikke særlig overraskende 2 slags smør, den ene naturligvis pisket med brunet smør.

IMG_6205

IMG_6206

Grillet grøn tomat, med en stor mængde af andre småting. Overhældt med kokosmælk, der gjorde rettens samlede indtryk en anelse sødt.

IMG_6209

Østers, stenbidderrogn og ærtesuppe. Her var netop hele idéen at den ene østers skulle understøttes og underbygges i smagen, og det blev den i så smuk stil. Muligvis min favorit denne dag.

IMG_6220 IMG_6222 IMG_6225Bagt kartoffel med grønt, under en gele og så en fed creme på toppen. Fik ikke noteret meget andet end at jeg manglede de annoncerede rogn.

IMG_6232

Stegt torsk som bare var helt vild. Perfekt stegt, som det sker på restauranter! Her serveret under en sprød skal, der blødte op med saucen. Og så nogle af årets første sprøde danske asparges. Det bragte smilet frem hos mig.

IMG_6247

En vegetarret, der med en heftig glace viste hvor stor smag der kan trækkes frem, selv uden kød.

IMG_6276

Hovedret med en enkel smuk hvid asparges og et stykke fugl der var saftigt og intenst på samme tid. Lækkert.

IMG_6282

3 stykker ost. Ja de var velmodne og yderst lækre, men jeg bliver ikke imponeret af 3 stykker ost. Det er en af de få ting jeg kan gøre præcis ligeså flot på hjemmebanen.

IMG_6294

Vild dessert, hvor elementer af køligt, sprødt og cremet stod i flot harmoni med hinanden. Fik desværre slet ikke noteret detaljer her.

IMG_6305

Vi afsluttede udendørs med bundsjatter, en lille kage og en seriøst lækker guldbar!

Endnu engang tak til alle deltagende i denne vilde smagning, hvor maden holdt et imponerende niveau.

Dette besøg var betalt af egen lomme.

PS: Hvis dette havde været en anmeldelse, så havde nogen betalt mig for at være der. Jeg havde været nødsaget til at gå 2 gange, for at få bekræftet den højeste udmærkelse.