Farvel 2015, jeg glæder mig til 2016

Tusind tak til dig for at læse med her på bloggen. Det skal ikke være nogen særlig stor hemmelighed; jeg skriver primært denne blog for at kunne huske hvad jeg har smagt. Ugentligt bruger jeg siden til at slå op hvornår jeg smagte en given vin. Det var grundlaget da jeg startede bloggen her i 2007 og det er stadig min primære årsag for at skrive denne blog. Naturligvis glæder det mig at mine skriblerier har faste læsere, især når jeg skriver indlæg med lidt mere dybde. ”Content is everything” som man siger om en god blog. De rigtige nøgleord kan nu også betyde en del for ens læsertal, kan jeg konstatere.

Rødvin hvidvin

Lidt fakta:
2015 er mit mest aktive år på bloggen, med mere end 52.000 besøgende. Tak til jer!
Mest læste indlæg er fra arkivet: En Guide til Portvin. Ser stadig en stigende interesse for Portvin i Danmark.
Mest læste 2015 indlæg: Ikke en anmeldelse af Søllerød Kro. Større interesse for at læse om mad og restauranter, end der er for at læse om vin. Runner up: Noma anmeldelse.
Mest læste rene vinindlæg: Ikke Amarone til min julemad. Viser meget godt hvad stærke nøgleordet julevin kan gøre. Runner up: Great Whites med Montrachet.

Meier Kreutzer Lehmann voksne2015 har for mig været et fremragende år. Min familie som betyder mest for mig har det godt. Begge drenge, som har rundet 14 og 17 år er godt på vej og smiler som regel når de vågner. Jeg er pavestolt af dem begge – hver dag! Meier Kreutzer Lehmann børnKeep up the good work boys! Min hustru er min klippe, min sol og min mest elskede ven. Jeg ville ikke være her, hvis det ikke var for hende. Tak er kun et fattigt ord i denne sammenhæng.

Nye producenter hos Otto Suenson

Mit arbejde som produktchef hos Otto Suenson vin gør mig nærmest lykkelig hver dag. Gode udfordringer vinmæssigt, samarbejde med nogle fantastiske leverandører ude i verden og de bedste kollegaer man kan ønske sig. Vi har indenfor de seneste godt 12 måneder introduceret små 20 nye producenter, det har været en fornøjelse at møde dem og bringe deres vine fra varme egne til hylderne her i Danmark. På dette område er det rigtig interessant at se hvad der sker i det nye år. Skal vi stå stille? Næppe, Otto Suenson er i udvikling og det er sjovt at være med til.

Vinkreutzer.dk er alt hvad der følger med her. Jeg har holdt interessante smagninger, flere steder i landet og glæder mig til at fortsætte med det i det nye år. Jeg har været inviteret ud i verden af flere forskellige interessenter.

IMG_7271 Radici del Sud var en stor oplevelse i Bari, Sardinien ikke meget mindre. Millesime Bio synes at jeg er god nok til at smage vin, så de inviterer mig igen ned for at være jurymedlem inden verdens største økologiske vinmesse. Det gør mig sku lidt glad. Jeg håber at min blog kan være med til at åbne endnu flere døre i det nye år. Skribent på et trykt blad, det er jeg også blevet. Tak til Thomas Rydberg for at nyde mine skriblerier nok til at invitere mig med på Din Vinguide. Det vil også fortsætte i det nye år. Vinuddannelse og W.S.E.T. vil også udvikle sig ekspansivt i 2016, men mere om det senere. Vinanmeldelser og upartisk omtale af vine fra andre danske importører – jeg håber at vi stadig er gode venner, når 2016 rinder ud. Heldigvis er der så meget god vin på det danske marked, at jeg ikke behøver at skrive så meget om det dårlige. Dommer til Dansk Frugtvin er sjovt, alene fordi der er så stort potentiale.

Lisini Il Poggione BrunelloSmagninger, middage og godt selskab med venner og kollegaer fra branchen. Jeg får aldrig nok og bliver nok ikke bedre til at sige nej. Årets højdepunkt var muligvis den lange frokost på Søllerød Kro med de unge drenge. Uden vinen i centrum har jeg også mange gode venner – I ved hvem i er og I har nok ikke læst med her til bunden af indlægget, for al min vinsnak er ikke de sider af mig som I gider høre på. Jeg elsker Jer og I holder mine fødder på jorden og min ryg rank!

Skal jeg lave en topliste, eller vil det bare udvikle sig til blærerøvens samlede værker? Er det en efterligning af andre skribenter? Jeg synes det har været virkelig interessant at læse anmelderkorpset hos Robert Parker med deres highlights, det kan anbefales. Her kommer hvad jeg lige tænker på:

Montrachet RamonetÅrets bedste vin: 2008 Domaine Ramonet, Montrachet. En fantastisk vin, der blev sat perfekt op på sin fortjente piedestal. Jeg havde haft fornøjelsen af at smage Domaine Leflaive Montrachet kort forinden, hvilket var endnu mere med til at understrege at for mig er Ramonet generelt bedre end Leflaive. Det er min smag, andre synes muligvis noget andet.

Noma urterÅrets bedste måltid: Noma, sammen med Maggie Harrison. Det var en serie af fantastiske retter, hvor jeg blev helt overrasket da de kom med første dessert. Tiden flyver med så god mad. Vinmenuen er så muligvis det mest skuffende jeg har været udsat for i år.

Vildeste vinaften: 7 x Grand Cru Bourgogne! Det sker sjældent og de viste sig alle sammen flot frem. En stor glæde at være inviteret med denne aften hos Christian, sammen med bl.a. Benjamin Leroux. Jeg bliver aldrig i stand til at returnere så flotte vine.

d'Armailhac 1929Bedste rødvin, når nu bedste vin var hvid: 1929 Chateau Mouton d’Armailhacq, Grand Cru Classé, (Pauillac) Medoc ok ærlig talt måske ikke den bedste men absolut den mest mindeværdige. Det er bare så vildt at smage god vin med så mange år på bagen. Tak til boghandleren for at medbringe denne på en god aften.

Bedste #winelover: Dig, fordi du stadig læser med 😉 

 

Sjoveste vinsmagning afholdt: Dansk Vin. Jeg elsker emnet og synes at potentialet er så stort. Håber at smage meget mere i 2016.

Portwine 1970Bedste vertikalsmagning: Portvin fra 1970erne i Porto. Det var så vildt at dykke helt ned i et årti på denne måde. Tak til IVDP for endnu engang at invitere mig til Portugal.

AudaryaBedste vinrejse: Sardinien hvor jeg kun fik skrabet ganske lidt i overfladen. Det understregede for mig hvor vigtigt det er at være åben for lokale druers store potentiale. Egentlig blev det åbnet op under Radici del Sud, men blot understreget her i solen.

Bedste sæt vin: Bonnes Mares 1998 på en stor aften stod disse ud.

Prop på CavaBedste foto: Equipo Navazos Cava. Jeg elsker at tage billeder, nogle bliver bedre end andre. Dette billede er jeg selv rigtig glad for.

Listen kunne fortsætte og kunne fortjene at bevæge sig ud af vinens verden, men den slutter her. Tak for at du læste med, det var en fornøjelse at tænke tilbage på mange gode timer.

Lad mig slutte med Årets citat, som faldt over ved en tilfældighed og som jeg vil leve efter i det nye år også.

“Én dag skal vi dø, men alle de andre dage skal vi leve”

Skål og rigtig godt nytår til dig og dine.