Hvorfor er 12 retter så billigt på Restaurant Pluto?

Hvordan kan det være så billigt at få så stor en oplevelse? Det kan man tolke på mange måder, men som jeg ser det så er konceptet dejligt stramt på Restaurant Pluto. Der er mange ting det ikke er og det er naturligvis med til at holde prisen nede på et fornuftigt niveau! Der er også rigtig mange ting som der er, og det vender jeg tilbage til.

Restaurant Pluto
Vi var afsted 2 par og vi var alle yderst begejstrede for vores aften på Pluto. Vi valgte stort at tage 12 serveringer til kr. 450,- hvilket lyder billigt og viste sig at være rigtig fornuftigt prissat for hvad man fik. Stor tak til Rasmus Oubæk og alle folkene på gulvet og i køkkenet denne fredag aften. Med min skepsis overfor naturvin, så holdt vi os naturligvis til det i løbet af aftenen, med blandet succes.

bord på Pluto
Her er først ting som der IKKE er på Pluto, hvilket i min fortolkning er med til at holde prisen nede.

Her er ikke pudset og poleret til op over begge ører, her er ingen hvid dug på det lille bord (der vipper bare en anelse). Det er ikke smart mærkevare bestik som ligger tungt i hånden, det er ikke byens fedeste vinglas. Maden på tallerkenen er ikke sammensat af en masse dyre råvare. Der er ingen løftede næser.

Det man får på Pluto er:

Super fed stemning i et uprætentiøst miljø. Her er unge og ældre i en skøn blanding. Kendisser og os andre dødelige, vi fik alle lov til at være i fred. Tjenere der går til opgaven med et smil, trods et fyldt lokale. Flotte tilberedninger fra køkkenet, hvor elementerne på tallerkenerne var i god balance med hindanden. Nytænkning og klassisk velsmag hånd-i-hånd. Fornemmelsen af at dette kunne jeg ikke have lavet der hjemme, hvilket for mig er en vigtig følelse når jeg går på restaurant. Retter der kom i bølger, først små hapsere, så fisketema, kødretter og til sidst 2 pæne desserter. Et vinkort med fokus på ukendte områder og små sjove producenter, sikkert bio/natur det meste af det. Denne aften var http://www.restaurantpluto.dk/vinkort/  vinkortet fint til mig, jeg søgte det ukendte. Hvis jeg havde været på udkig efter klassisk god vin, så var jeg gået forgæves.

Her er en gennemgang af aftens retter og 2 vine. Jeg vil spare Jer for mine nogenlunde enslydende kommentarer til de enkelte retter, de var alle flotte og velsmagende.
Efter middagen nød vi et par lækre cocktails på bænkene foran restauranten. Var det årets sidst sommeraften?

IMG_3983

2013 Occhipinti, SP68, Terre Siciliane, IGT – på kortet som orangevin, men på trods af at en mindre del af mosten var fermenteret sammen med drueskallerne så lignede dette en hvidvin. Duften havde dog straks mere gærede noter og en indikation af mere tid med skallerne. Smagen forandrede sig utrolig meget i forhold til hvilke retter vi nød denne til. Startede med at være kedelig alene, men allerede til første kugle åbnede den flot op med god frugt og en floral stil i eftersmagen.

Friteret svinekam med foie gras

Friteret svinekam med foie gras

Agurk med rygeostcreme krabbekød og krymmel

Agurk med rygeostcreme krabbekød og krymmel

Sortfod, nakke og salami

Sortfod, nakke og salami

Tørret inderlår, hjertesalat og parmesan

Tørret inderlår, hjertesalat og parmesan

Porre med mousseline, skovsyre

Porre med mousseline, skovsyre

2013 Domaine Bobinet, Ruben, Saumur Champigny

2013 Domaine Bobinet, Ruben, Saumur Champigny- hørmede voldsomt af lort og svinestald. De andre ved bordet havde det meget svært ved denne vin, så jeg undskylder valget. Den smagte ikke godt hverken alene, eller sammen med nogle af de næste retter. Vinen havde en spinkel frugt med overdreven grønt præg og så utrolig animalske urene noter.

Kammuslinger med blomkål og brunet smør

Kammuslinger med blomkål og brunet smør

Torsk med rødbeder

Torsk med rødbeder

Klokken var nu blevet 22.00 og lyset blev dæmpet og musikken skruet lidt op. Alt sammen med til at underbygge den afslappede hyggelige stil. Desværre påvirker det de sidste billeder i farverne.

Flæskestegssandwich uden svær?!?

Flæskestegssandwich uden svær?!?

Friteret grønt

Friteret grønt

Nyrretapper med broccoli og forårsløg

Nyrretapper med broccoli og forårsløg

Cheesecake med hindbær og coulis

Cheesecake med hindbær og coulis

Yoghurtis med blåbær og whiskysauce

Yoghurtis med blåbær og whiskysauce

Drinks ude på fortovet - perfekt

Drinks ude på fortovet – perfekt

Endnu engang stor tak til personalet på Restaurant Pluto som var med til at gøre det til en stor og dejlig aften!